5 tips Hoe Je Motorrijden Als Cadeau Kunt Geven
10 januari 2019 

5 tips Hoe Je Motorrijden Als Cadeau Kunt Geven

Het is een origineel idee om motorrijden als cadeau te geven. Bijvoorbeeld aan iemand die het altijd maar over het rijden op de motor heeft. Of die motorraces op de voet volgt en zelf eigenlijk wel een coureur wil zijn. Ideeën zijn er in ieder geval genoeg.

Hoe kan ik motorrijden als cadeau geven? Motorrijden is als cadeau te geven in de vorm van een proefles bij de rijschool. Of als cadeaubon om op de motor op een racecircuit te rijden. Of als geschenk om een unieke Harley Davidson motor of BMW motor voor een dag te huren.

Er zijn vele ideeën om motorrijden als cadeau te geven. Het leuke is dat er ook motorrijden cadeaus zijn voor personen die nog helemaal geen motorrijbewijs hebben. Voor degene die wel een motorrijbewijs hebben, is het aanbod met mogelijkheden nog veel groter.

1. Geef een proefles motorrijden cadeau

Een proefles motorrijden cadeau geven, is een speciaal geschenk. Vooral als iemand er al lange tijd al over praat, maar zelf nooit het initiatief neemt. Het is een uniek cadeau voor de liefhebbers die het rijden op een motor als droom hebben. De eerste proefles verplicht helemaal tot niets, maar levert wel een unieke ervaring op.

Daarom is een eerste motorrijles als proefles het ultieme geschenk. Zoek wel een rijschool uit die tijd en energie steekt in de proeflessen. Het is leuker om meteen drie uur op de motor te rijden dan een uurtje rijles te hebben.

“De eerste proefles verplicht helemaal tot niets”

Het is geweldig leuk om iemand een pretles motorrijden cadeau te geven. Bijvoorbeeld op de verjaardag of omdat er een examen is behaald. Of gewoon zomaar als spontane verrassing. Er zijn verschillende opties om het te realiseren. De motorrijles is rechtstreeks te boeken op een bepaalde dag en tijdstip bij een rijschool.

Dan is het nog de kunst om degene daarheen te krijgen als het een verrassing moet blijven. Check vooraf in elk geval even of de persoon ook beschikbaar is. Of geef aan dat die dag vrijgehouden moet worden.

Een andere optie die meer flexibel is, betreft het geven van een cadeaubon voor een proefles motorrijden. Informeer bij verschillende rijscholen in je eigen omgeving om de mogelijkheden te ontdekken.

Op de motorbeurs Utrecht je eerste rijles, hoe leuk is dat?

Je kunt ook de toegangskaarten voor de motorbeurs in Utrecht als cadeau geven. Op de motorbeurs in Utrecht kun je zelfs gratis een proefles doen

Zelf heb ik ooit een autorijles als cadeau gegeven

Zelf hebben ik en mijn vrouw ooit de vrouw van een vriend van ons, een eerste autorijles gegeven. Ze had uiteraard nog geen rijbewijs en zat er toch wat tegenaan te hikken. Alles was vooraf geregeld met de rijschool. De rijschool stond op haar verjaardag op het afgesproken tijdstip om de hoek bij haar huis te wachten.

Toen ik aanbelde op haar verjaardag, had ik toch de kriebels, want ik wist niet zeker waarom ze de stap nooit had gezet om rijles te nemen, dus je weet niet hoe het gaat aflopen en wat haar reactie zal zijn.

Ik zei, “je cadeau is wat groot, je moet even meelopen”, dus ze deed even snel een jas aan, moest lachen, want wist wel dat er wat geks aan zat te komen, maar had natuurlijk geen idee wat en liep mee.

Haar reactie was gewoon geweldig en ze heeft de les direct aanvaard en is na wat uitleg van de instructeur zelf rijdend vertrokken, echt helemaal geweldig. Volgens mij had ze in een half jaar of zo haar rijbewijs, de eerste keer geslaagd en ze rijdt tegenwoordig overal zelf lekker heen.

“je cadeau is wat groot, je moet even meelopen”

2. Geef een motortraining als geschenk

Een proefles motorrijden is ideaal voor degene die nog geen motorrijbewijs heeft. Hoe geef je dan motorrijden cadeau aan iemand die al wel een motorrijbewijs heeft? Daar zijn ook een aantal leuke ideeën voor beschikbaar. Het is voor motorrijders bijvoorbeeld geweldig leuk om een speciale motor training of motor cursus te volgen.

Er zijn voor het rijden op de motor allerlei soorten motortrainingen beschikbaar. Een anti slipcursus op de motor is daar een voorbeeld van. Er zijn zowel voor beginners als voor de ervaren motorrijders antislipcursussen beschikbaar.

Er is echter veel meer mogelijk. Bijvoorbeeld in de vorm van een bochtentraining. Dan leert de motorrijder als een echte pro optimaal en veilig door de bochten te rijden. Er zijn voor verschillende rijvaardigheid technieken uiteenlopende motorcursussen beschikbaar.

Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een motor regentraining aan iemand te geven. Of vind je dat geen leuk cadeau om te geven? Misschien is het dan leuk om een technische cursus motoren als geschenk aan te bieden.

Een dergelijke cursus voorziet in de mogelijkheid om de basis van het onderhouden van de motor te leren. Bijvoorbeeld met het vervangen van remblokken, kettingspannen en het verrichten van kleine reparaties.

3. Laat iemand racen of rijden op een racecircuit

Ken je iemand die ervan droomt om op de motor op een racecircuit te rijden? Dan is dat een van de ultieme cadeaus om weg te geven. Dat geeft pas echt een kick en zorgt voor een onvergetelijke belevenis.

Er hoeft niet eens veel motorrij ervaring te zijn om op een racecircuit te rijden. Er zijn namelijk verschillende programma’s beschikbaar voor de motorrijders. Op het racecircuit op Zandvoort is er bijvoorbeeld sprake van een indeling in Divisies.

Als cadeau motorrijden op een circuit

Leuk als cadeau motorrijden op een circuit

Een beginnende motorrijder krijgt een indeling in Divisie I en voor de snelheidsduivels is er plaats in Divisie IV. Overigens is er voor de inschrijving in Divisie IV wel een aanbeveling. Dat is dat het aan te raden is om over een motorwegrace licentie of Circuit Motorsport Training te beschikken.

In het kader van racen op een racecircuit is het ook interessant om bij Racecracks een training te volgen. Er zijn hiervoor verschillende instructieniveaus beschikbaar. Dat betekent dat er hier zowel voor beginners als gevorderden mogelijkheden zijn om aan een motortraining mee te doen.

Het is ook mogelijk om op het bekende TT Circuit Assen met de eigen motor te rijden. Er zijn speciale dagen voor gereserveerd op het circuit. Dat zijn de zogenoemde Trackdays. Het is natuurlijk leuk om iemand de kans te geven met de motor het racecircuit te ontdekken.

Dat is ook mogelijk op een speciale Experience Day. Het is mogelijk om daarvoor een toersessie te reserveren op het Grand Prix Circuit. Of om wat rustiger met een beperkte snelheid te ontdekken hoe het circuit rijdt. Het TT Circuit in Assen heeft ook wat nieuws sinds 2019 en dat is de optie om op een elektrische motor te rijden.

4. Huur een motor voor een dag als uniek cadeau

Hebben bovenstaande tips nog niet het ultieme geschenk voor motorrijden opgeleverd? Dan is er nog een ander idee. Het is ook mogelijk om een dag motorhuur als cadeau weg te geven. Misschien is er wel een wens om ooit eens op een Harley Davidson te rijden. In dat geval zorg je ervoor dat jij de motorrijder een dag op een Harley Davidson laat rijden.

Er zijn allerlei soorten motoren te huur om iemand een onvergetelijke dag te bezorgen. Zo is het evengoed mogelijk om een BMW motor te huren of een snelle Kawasaki. Het is maar net waar de voorkeur van de motorrijder naar uitgaat. De ene motorrijder geeft de voorkeur aan een sportmotor en een ander houdt misschien meer van het rijden op een echte klassieker. De opties voor motorhuur zijn haast eindeloos:

 • Harley Davidson
 • BMW
 • Kawasaki
 • Buell
 • Jawa
 • Ducati
Een motor huren van een particulier kan via de website van motorshare

Een motor huren van een particulier kan via de website van motorshare.nl

Het huren van een motor is op verschillende manieren mogelijk. Er zijn natuurlijk motorverhuurbedrijven die een ruime keuze bieden. Het is echter ook speciaal om op de lievelingsmotor van een particulier te rijden. Die mogelijkheid bestaat hier ook in Nederland.

Er zijn diverse initiatieven op particuliere basis om een motor te huren. De huurprijs van een motor varieert zowel bij verhuurbedrijven als bij particulieren. De waarde van de motor speelt daarvoor onder meer een rol. Ook het bouwjaar telt mee net als de uitvoering die misschien wel heel speciaal is.

Het is wat dat betreft ook mogelijk om met het budget voor het motorrijden cadeau rekening te houden. Er zijn ook cadeaubonnen bij deze bedrijven die particuliere motoren verhuren, dan kan de ontvanger zelf zijn motor en tijdstip bepalen, de cadeaubonnen zijn 1 jaar geldig.

5. Exclusief geschenk: boek een motorreis

Wil je groots uitpakken met het geven van motorrijden als cadeau? Dan is deze tip het helemaal. Wat denk je ervan om een motorreis te boeken en deze als geschenk te geven. Dat is natuurlijk een geweldig cadeau voor je partner. Of misschien ook wel voor jezelf als je van motorrijden houdt.

Dan boek je de motorreis meteen voor twee personen en is het een geweldig leuke verrassing. Er zijn allerlei soorten motorvakanties beschikbaar. Er zijn individuele motorreizen, maar ook vakanties voor groepen motorrijders.

Als je motorrijden als cadeau geeft in de vorm van een motorvakantie is er met een aantal punten rekening te houden. Bijvoorbeeld met de reisduur. Het is nogal een verschil of je iemand een tweedaagse of driedaagse motorreis cadeau doet of een lange vakantie.

Bijvoorbeeld met een motorvakantie in Marokko of ergens anders in de wereld, zoals met een 21 daagse motorreis door de Himalaya. Wat dat betreft is er wel van alles mogelijk. Zo is een motorreis langs gletsjers en vulkanen in IJsland natuurlijk ook onvergetelijk.

Motorvakantie naar het buitenland als cadeau, geweldig.

Motorvakantie naar het buitenland als cadeau, geweldig

Het budget voor het motorrijden cadeau bepaalt voor een groot deel wat de mogelijkheden zijn. Elk cadeau dat aan motorrijden is gerelateerd, is leuk om te geven en om te krijgen als motorliefhebber. Een motorreis is fantastisch. Als het voor iemand is die geen partner heeft, is een groepsreis een uitstekende optie.

Of de motorrijder moet al individualistisch zijn en er graag helemaal alleen op uitgaan met de motor. Er is in elk geval genoeg keuze uit kortdurende en lange motorreizen. Ook de routes en bestemmingen variëren met keuze uit landen in Europa en daarbuiten.

 • Individuele motorreis
 • Groepsreis motorvakantie
 • Weekendreis
 • Rondreis
 • Motorrijden in Europa
 • Motorreizen buiten Europa

Bonus Tip, geef gewoon een nieuwe motor cadeau…………

Als je echt genoeg geld hebt, dan geef je gewoon een nieuwe motor cadeau. Zie hieronder de emotionele reactie van de moeder van Enzo Knol, als hij zijn moeder een motor cadeau geeft.

Hij houd het eerst nog even lekker spannend, ze weet dus niet dat ze de motor waar ze op zit, ook krijgt voor haar verjaardag. Haar motorspullen liggen al in de motorzaak, ze kan er direct mee naar huis rijden, echt leuk deze video, tissues bij de hand…………

Gerelateerde vragen

Wat is een leuk klein cadeautje voor een motorrijder? Er zijn veel leuke kleine cadeautjes om aan een motorrijder te geven. Bijvoorbeeld een kleinigheidje in de vorm van een motor sleutelhanger. Dat is een leuk klein cadeautje voor liefhebbers van motoren. De gemiddelde kosten bedragen maar 5 en 10 euro. Leuk voor een verjaardag, Sinterklaas of kerst.

Hoe gaat een eerste proefles motorrijden? Tijdens de eerste proefles motorrijden leert de rijder om met de motor te schakelen, te remmen en bochten te nemen. Er volgt een uitgebreide instructie en er is aandacht voor verschillende rij verrichtingen. De basis van de belangrijke onderdelen van het motorrijden komt aan bod.

Gerelateerde onderwerpen

Geld verdienen met je motorrijden passie?

Rijd je motor, heb je iets met motoren, werk je met motoren, maak je toertochten, sleutel je aan motoren, heb je een oldtimer, geef je motorrijles, ga je op motorvakantie, enz, enz. dan heb je vast en zeker leuke en/of interessante motorverhalen om over te schrijven, je hoeft echt geen schrijver te zijn.

Lees hoe je geld kunt verdienen door over motorrijden voor ons te schrijven.

Over de schrijver
Vanaf 1981 tot heden 9 motorfietsen in bezit gehad - 2 Voortgezette Rijopleidingen (VRO) - 1 Circuit Rijvaardigheids Training (CRT) - 30+ jaar motorvakantie ervaring - lid FJR-club Nederland
Reactie plaatsen