LEGO Motorfiets

Een LEGO motorfiets spreekt natuurlijk tot de verbeelding onder de fans van LEGO en motoren. Het is goed om te weten dat er sprake is van een uitgebreid aanbod van dit specifieke speelgoed. Het is trouwens speelgoed dat voor jong en oud leuk is om mee te bouwen.

Zijn er meerdere modellen van een LEGO motorfiets? Ja, een LEGO motorfiets is in meerdere modellen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld in de uitvoering van LEGO Technic Straatmotor en Creator Motor. Of in het model van een BMW Adventure motorfiets. Bovendien is er keuze voor verschillende leeftijdsgroepen.

Een LEGO motorfiets is fantastisch voor kinderen. Dat neemt niet weg dat er ook speciale modellen zijn voor de gevorderde LEGO-bouwers. Het is een leuk cadeau om weg te geven, maar zeker ook om voor jezelf te kopen.

Aanbod met LEGO motorfietsen

Het aanbod met LEGO motorfietsen onderscheidt zich op verschillende vlakken. Bijvoorbeeld in de leeftijdsklasse waarvoor het speelgoed geschikt is.

Ook de wijze waarop de LEGO motorfiets te bouwen is, varieert uiteraard. Er is bijvoorbeeld voor de kleintjes een LEGO Classic Racemotor te bouwen.

Deze motor is niet in een kant-en-klaar pakket leverbaar, maar wel te bouwen met bouwstenen. Bijvoorbeeld met de 10715 LEGO Classic stenen op wielen set.

Met de Lego Classic stenen op wielen set, kun je een motor maar nog veel meer bouwen

Met de Lego Classic stenen op wielen set, kun je een motor maar nog veel meer bouwen

Op deze manier is er een geheel persoonlijke LEGO motorfiets te ontwikkelen. Bijvoorbeeld in de vorm van een woestijn motor of als onderwater racemotor.

Niets is te gek met de LEGO-steentjes en kinderen laten dan ook enthousiast de fantasie de vrije loop gaan. Er is overigens een gratis bouwinstructie voor beschikbaar. KLIK HIER voor de prijs van de 10715 LEGO Classic stenen op wielen set op bol.com

Lego motorfiets als compleet bouwpakket

LEGO Technic Straatmotor - 42036

LEGO Technic Straatmotor – 42036 KLIK HIER voor de prijs en specs op bol.com

Er zijn voor oudere kinderen andere modellen beschikbaar, waarbij de LEGO motorfiets als compleet bouwpakket te verkrijgen is. Het gaat hier bijvoorbeeld om de populaire LEGO Technic Straatmotor die geschikt is voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 16 jaar.

Of om de LEGO Creator Motor die ideaal is voor kinderen in de leeftijdsgroep van 7 tot 12 jaar. Deze set is eveneens beschikbaar in de vorm van een bouwpakket met verschillende onderdelen.

Er is voor de ervaren bouwers met LEGO-stenen een perfecte LEGO motorfiets beschikbaar. Dat is de speciale BMW R 1200 GS Adventure motor. Dit is een motorfiets die in elk geval niet geschikt is om te laten bouwen door de kleinste kinderhandjes.

Er is overigens een digitale bouwinstructie beschikbaar. Daarnaast is er wel een leeftijdsklasse aan toegekend van 10 tot 16 jaar. Als je ouder bent, is deze LEGO motorfiets ook nog altijd geweldig leuk om te krijgen of te kopen. Op het moment dat de motor is afgebouwd, heb je een waar pronkstuk in handen. Die zet je dan natuurlijk op een leuke plek neer.

  • Classic Racemotor
  • Technic Straatmotor
  • Creator motor
  • BMW R 1200 GS Adventure motor

Voor elke leeftijdscategorie is er wel een Lego motorfiets te vinden

LEGO Creator Motor en Technic Straatmotor

LEGO Creator is een serie die verschillende soorten voertuigen en objecten bevat. Een daarvan is de Creator Motor. Het leuke van dit model is dat er sprake is van een 3-in-1 uitvoering. Het is mogelijk om met de 196 onderdelen uiteenlopende voertuigen te maken.

Bijvoorbeeld in de vorm van de ultieme motorfiets die grote banden heeft en waarbij de besturing en vering echt werkt. Of wat te denken van de mogelijkheid om de bouwstenen te gebruiken om er een leuke brommer van te maken. Als deze opdracht is voltooid, is er nog een missie om te vervullen.

Dat is de mogelijkheid om met de bouwstenen een indrukwekkende chopper te maken. De Creator Motor is geschikt voor de leeftijdsklasse van 7 tot 12 jaar.

LEGO Creator Motor 7291

LEGO Creator Motor 7291 KLIK HIER voor de prijs en specs op bol.com

De Technic Straatmotor komt voort uit de LEGO Technic serie en is een bouwpakket voor kinderen van 9 tot 16 jaar. Het bouwpakket bevat in totaal 375 onderdelen en er is sprake van een realistisch model. Overigens betreft deze uitvoering van een LEGO motorfiets een zogenoemd 2-in-1 model.

Er is naast de optie er een echte straatmotor van te maken een mogelijkheid de bouwstenen anders te gebruiken. Er is namelijk ook een hippe retro motorfiets van te maken. Als straatmotor beschikt dit model als je de onderdelen gebruikt over een voorvering en achtervering, maar ook over bewegende zuigers.

De motor lijkt dan net echt en zeker met de kettingaandrijving en stuurfunctie die werkend is. De stroomlijnkap is eveneens prachtig om te zien.

Lego Technic Stuntmotor (met schans)

De Lego Technic stuntmotor – 42058 is een opvallende gele motorfiets, voorzien van geblokte racestickers, vette uitlaten, koplampen en achterlichten en enorme brede velgen.

Het is een zogenaamde pull-back motor, als je de motor naar achteren trekt en los laat, dan gaat deze vol gas vooruit. Het leuke van de stuntmotor is de springschans die erbij zit. Zo kun je leuke stunts met deze motor maken.

KLIK HIER voor de prijs en voorraad van de Lego Technic Stuntmotor bij bol.com

LEGO Creator Harley-Davidson® Fat Boy® – 10269

Natuurlijk mag een Harley-Davidson niet ontbreken als motorfiets. En Lego heeft een van de vetste motoren van Harley gekozen als model, de Harley-Davidson Fat Boy motor.

De Harley Davidson Fatboy kan natuurlijk niet ontbreken als Lego Creator uitvoering

De Harley Davidson Fatboy kan natuurlijk niet ontbreken als Lego Creator uitvoering

De motor is zeer gedetailleerd en is dan ook in samenwerking met Harley-Davidson ontwikkeld. Het uiterlijk van deze motor komt zeer dicht in de buurt van een echte Fat Boy.

Leeftijd vanaf 16 jaar tot ………….vul zelf maar in, zelfs oudere motorrijders zetten deze Lego Harley-Davidson graag als pronkstuk op een mooi plekje.

KLIK HIER voor de prijs van de LEGO Creator Harley-Davidson® Fat Boy® – 10269 op bol.com

BMW R 1200 GS Adventure: speciale uitvoering LEGO motorfiets

De (42063) BMW R 1200 GS Adventure is een LEGO motorfiets in een speciale uitvoering. Dit model is voor de gevorderde bouwers geschikt. Het is overigens interessant om de achtergrond van de totstandkoming van deze BMW motorfiets te weten te komen.

Zo is Lars Thygesen als Technic-ontwerper van LEGO naar BMW Motorrad in München gegaan. Om daar ter plekke inspiratie op te doen voor het ontwerp. Dat heeft de basis gevormd tot een unieke replica die zeer gedetailleerd is uitgevoerd. Het bouwpakket bevat 603 onderdelen.

De BMW R 1200 GS Adventure motorfiets is in de kleurstelling blauw met zwart uitgevoerd. Er is sprake van de toepassing van het bekende BMW Motorrad Telelever veersysteem dat zich op het voorwiel bevindt. Het windscherm van de motor is aerodynamisch uitgevoerd en het dashboard is voorzien van unieke details.

De standaard van deze motor is omhoog te zetten. Daarna is het mogelijk om de motor te laten bewegen. Dan zie je hoe de tweecilinder boxermotor en cardanas bewegen. De LEGO motorfiets heeft twee zijtassen en beschikt over een groot vak boven. Als deze motor op ware grootte zou zijn, zou je er zo mee wegrijden om op vakantie te gaan.

LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure 42063

LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure 42063 KLIK HIER voor de prijs en specs op bol.com

De wielen van deze BMW motor zijn voorzien van schitterende zwarte spaken en omringd door terreinbanden. Deze motorfiets is een waar spektakel als het bouwpakket eenmaal vorm heeft gekregen. Er is een digitale app beschikbaar met bouwinstructies om het bouwen tot een goed einde te brengen.

Er is nog een bijzonder detail dat betrekking heeft op het veertigjarig bestaan van LEGO Technic. Het detail is te herkennen in de vorm van een van de witte bouwsteentjes met de opdruk ´40´ en ´1977-2017´.

Op dit moment werken de Technic-ontwerpers samen met BMW Motorrad om een unieke uitdaging te voltooien. De motorfiets van de toekomst wordt een bijzondere uitvoering.

Er is zelfs een Lego motorfiets in het BMW museum in München te zien

Er is zelfs een Lego motorfiets in het BMW museum in München te zien

Waar zijn de LEGO motorfietsen te koop?

Er zijn in het verleden uiteraard nog veel meer LEGO motorfietsen ontworpen en geproduceerd. Je hebt de mogelijkheid om dus een ouder model te kopen of een van de nieuwste modellen op de kop te tikken.

Een plek waar motorfietsen van dit speelgoedmerk veel is te vinden, is Marktplaats. Kinderen raken op een gegeven moment uitgespeeld en dan verdwijnt het speelgoed in de kast. Dat is voor ouders een aanleiding om het dan maar te koop aan te bieden, zoals op Marktplaats.

Het is wel een voordeel dat het goedkoper is om een tweedehands LEGO motorfiets te kopen. Het is namelijk niet het goedkoopste speelgoed dat er bestaat. Zoek bij Marktplaats in de Rubriek kinderen en Baby’s- Speelgoed|Duplo en

Lego en tik dan motor in als je zeker wilt weten dat je alle motorfietsen ziet. Dan tref je ook Lego motoren om in auto’s of kranen te bouwen aan, maar ook motorfietsen die mensen motor noemen. Het is even zoeken, want je hebt zo 500 resultaten.

Tik je alleen motorfiets in, dan krijg je misschien niet alle motorfietsen te zien, meestal stuk of 10. Omdat sommige verkopers alleen motor intikken, dus als het woord motorfiets er niet in zit, vind je deze niet.

Hieronder een leuke video met Lego motoren. De motor van de eigenaar wordt gestolen. De politie wordt ingeseind en ook de motorpolitie gaat op Lego motoren in de achtervolging, leuke video van maar 3 minuten.

Een nieuw model LEGO motorfiets is best prijzig om bijvoorbeeld als cadeautje weg te geven. Je betaalt zo 50 euro of 100 euro. Als het budget geen probleem is, maakt dat uiteraard niet uit. Of als je de motorfiets voor jezelf koopt.

Er zijn meerdere winkels waar je verschillende motorfietsen hebt om uit te kiezen. Zo heb je de mogelijkheid om naar een speelgoedwinkel te gaan om daar het aanbod te bekijken.

Het is overigens natuurlijk ook mogelijk om online een bestelling te plaatsen. Bol.com is een van de aanbieders waar meerdere modellen beschikbaar zijn om uit te kiezen. Daar is onder meer de BMW motorfiets verkrijgbaar net als de Technic Straatmotor en de Creator Motor.

Het voordeel van het plaatsen van een online bestelling is dat je de deur niet uit hoeft. Bovendien is er bij een levering uit voorraad sprake van een snelle bezorgservice.

Er zijn nog andere opties om een LEGO motorfiets te kopen. Bijvoorbeeld op vlooienmarkten, waar particulieren hun overtollige spullen aanbieden. Of op een speelgoedruilbeurs. Het gaat dan natuurlijk wel om tweedehands modellen die eerder in gebruik zijn geweest.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen die LEGO in petto heeft op het gebied van motorfietsen? De website van LEGO biedt een schat aan informatie met onder meer filmpjes en ook bouwinstructies. Die zijn weer handig als je een tweedehands exemplaar zonder instructies hebt gekocht.

Gerelateerde vragen

Is een LEGO motorfiets een leuk cadeau om te geven?

Het is voor kinderen die gek zijn van motoren en van bouwstenen een geweldig leuk cadeau om te geven. Het is zelfs ook leuk om het aan een volwassen motorrijder cadeau te geven die motorgek is. Er zijn voor uiteenlopende leeftijdsklassen LEGO motorfietsen beschikbaar. Elk bouwpakket bevat per model een bepaald aantal bouwstenen.

Wat kost een LEGO motorfiets?

De prijs van een LEGO motorfiets is helemaal afhankelijk van de serie en het model. De Technic Straatmotor is bijvoorbeeld duurder in vergelijking met de prijs van de Creator Motor. Er is dus geen vaste prijs beschikbaar als het gaat om de kosten van een LEGO motorfiets in het algemeen, de motorfiets modellen zitten tussen de € 30 en € 100.

Komen er ook nog nieuwe modellen uit?

LEGO is een bedrijf dat altijd doorgaat met het ontwikkelen van speelgoed en bouwpakketten. Het is ook zeker de verwachting dat er in de toekomst een spectaculair nieuw model motorfiets wordt uitgebracht. De innovatieve toepassingen en te gebruiken technologieën beloven wat dat betreft veel goeds

Gerelateerde onderwerpen:

De 25 best verkochte motor sleutelhangers op bol.com

5 tips Hoe Je Motorrijden Als Cadeau Kunt Geven

Motor Sleutelhanger voor de Echte Motorfans

Geld verdienen met je motorrijden passie?

Rijd je motor, heb je iets met motoren, werk je met motoren, maak je toertochten, sleutel je aan motoren, heb je een oldtimer, geef je motorrijles, ga je op motorvakantie, enz, enz. dan heb je vast en zeker leuke en/of interessante motorverhalen om over te schrijven, je hoeft echt geen schrijver te zijn.

Lees hoe je geld kunt verdienen door over motorrijden voor ons te schrijven.

Over de schrijver
Vanaf 1981 tot heden 9 motorfietsen in bezit gehad - 2 Voortgezette Rijopleidingen (VRO) - 1 Circuit Rijvaardigheids Training (CRT) - 30+ jaar motorvakantie ervaring - lid FJR-club Nederland
Reactie plaatsen