Indian Motorfiets kopen: Legendarisch Met Nieuwe Glorie
17 januari 2019 

Indian Motorfiets kopen: Legendarisch Met Nieuwe Glorie

De Indian motorfiets is legendarisch en met nieuwe glorie herrezen. Het motormerk Indian Motorcycle kent een historie die terugvoert naar 1901. De populariteit van deze motorfiets is niet aan tijd gebonden. Ook nu nog is er veel vraag naar Indian motoren.

Waar kan ik een Indian motorfiets kopen en zijn er meerdere series en modellen? De Indian motorfiets is te koop bij officiële dealers in Nederland. Of tweedehands via een particulier, zoals via Marktplaats. Er is een ruime keuze uit series en modellen. Dat geldt ook voor Indian motorkleding en originele accessoires.

Indian motorfietsen zijn onder motorrijders onverminderd populair. Het zijn karakteristieke motoren die elke motorrijder inclusief Indian motorkleding compleet maken. Ervaringen zijn uit te wisselen via een Indian motorcycle forum. Bijvoorbeeld om over de prijzen te praten.

Indian Springfield Dark Horse in de kleur White Smoke

Indian Springfield Dark Horse in de kleur White Smoke

Indian motorfiets: rijke geschiedenis

De Indian motorfiets heeft een rijk verleden dat in 1901 al vorm kreeg. De bedrijfsnaam is vele keren veranderd en luidt nu net als eerdere keren in het verleden: Indian Motorcycle. In de loop der tijd heeft de Indian motor de harten van vele motorliefhebbers veroverd.

Dat is ook niet zo vreemd, want een Indian motorfiets ziet er geweldig uit en rijdt fantastisch. Er is een tijd geweest dat de productie stil heeft gelegen. Het legendarische motormerk is echter met nieuwe glorie herrezen.

De succesvolle basis is in de jaren na 1920 gelegd met de productie van iconische motoren. Het was het tijdperk, waarin de allereerste Indian Scout beschikbaar kwam.

Daarna volgde de Chief, Big Chief en het model the Prince. De 45-cl, 750cc V-twin motor uit het jaar 1927 was een grote versie van de Scout Indian. Dit model is beschouwd als een van de beste motoren die het bedrijf ooit heeft gebouwd.

Waar begon het allemaal mee? George M. Hendee is de man achter de oorspronkelijke Indian motorfiets. Hij richtte in 1897 Hendee Manufacturing Company op met als doel om fietsen te produceren.

Indian Scout 2019

Indian Scout 2019

Een van deze fietsen kreeg de naam American Indian, waar de Indian van af is geleid. Dit werd later ook het bekendste merk. Met de start van de verkoop van motorfietsen in 1902 wist Hendee in deze markt te springen met een snelle motorfiets met kettingaandrijving.

De populaire motorfiets kwam verder in de belangstelling te staan, omdat er wedstrijden mee werden gewonnen en records werden gevestigd. De huidige Indian motorfietsen zijn in niets meer te vergelijken met de eerste motorische fietsen. Behalve als het gaat om de populariteit, want die is onverminderd groot.

De huidige Indian motorfietsen zijn in niets meer te vergelijken met de eerste motorische fietsen

De Indian motoren hebben een specifiek uiterlijk met karakteristieke kenmerken. Er zijn meerdere series met verschillende modellen. Zo is er nog met speciale wensen rekening te houden als je een Indian motorfiets gaat kopen.

Indian motor kopen: series en modellen

Heb jij je zinnen gezet op het kopen van een Indian motorfiets? Weet je al uit welke serie en welk model? Het aanbod met Indian motorfietsen is gevarieerd met meerdere series en per serie meerdere modellen. Elke serie heeft eigen karakteristieke kenmerken, waarbij vooral het design de onderscheidende kracht is.

Indian Scout rood

Indian Scout rood

Bij het kopen van een Indian motor heb je daarom ook de mogelijkheid om met bepaalde aspecten rekening te houden. Bijvoorbeeld als je graag relaxt en comfortabel wilt toeren op de motor. Of als je op een originele motor wilt rijden die alles in zich heeft om je lekker snel te laten rijden.

Zie jij jezelf straks al rijden op je favoriete Indian motorfiets? Er zijn meerdere officiële dealers in Nederland om daar een nieuwe Indian motor te kopen. De series FTR, Scout, Chief, Springfield, Chieftain, Roadmaster en Dark Horse hebben verschillende modellen:

 • FTR: FTR 1200 + FYR 1200 S
 • Scout: Scout Sixty + Scout + Scout Bobber
 • Chief: Chief Dark Horse + Chief Vintage
 • Springfield: Springfield Dark Horse + Springfield
 • Chieftain: Chieftain Dark Horse + Chieftain Limited + Chieftain Classic
 • Roadmaster: Roadmaster
Indian FTR 1200

Indian FTR 1200 S

De prijzen van de Indian motorfietsen variëren per serie en model. Er is sprake van een brede prijsrange van Indian motoren tussen ongeveer 14.000 euro en meer dan 44.000 euro. Dat is een prijsverschil van 30.000 euro tussen de goedkoopste Indian motorfiets en de duurste uitvoering.

Bij een officiële dealer heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om een testrit op een Indian motor te maken. Heb je niet zoveel geld op de plank liggen, maar wil je wel op een Indian rijden? In dat geval zijn er genoeg andere opties. Je hoeft geen nieuw exemplaar aan te schaffen.

Het is ook gewoon mogelijk om een tweedehands Indian motor te kopen. Kijk maar eens op marktplaats bij motoren en zoek op Indian bij overige merken of op andere websites waar tweedehands motoren te koop zijn.

Indian motorkleding

Een echte fan van Indian motorfietsen draagt natuurlijk ook Indian motorkleding. Er is veel variatie op het gebied van kleding. Dat betekent dat je helemaal van top tot teen gekleed kan gaan in Indian motorkleding. De motorjassen zijn in verschillende stijlen en uitvoeringen verkrijgbaar.

Je hebt ook de mogelijkheid om handschoenen van dit merk aan te schaffen en met een Indian motorhelm op te gaan motorrijden. Je outfit is dan helemaal compleet als je ook nog motorlaarzen koopt die helemaal zijn afgestemd op de Indian motorrijder.

Indian Pride Jacket

Indian Pride Jacket

Er is overigens zowel motorkleding voor dames als voor heren te koop. De Indian motorkleding is onder meer verkrijgbaar bij de officiële dealers van Indian Motorcycle. Wil je graag dat anderen duidelijk herkenbaar zien dat je Indian kleding draagt?

De kleding onderscheidt zich in uitvoeringen met de merknaam duidelijk en pontificaal aanwezig tot meer subtiel. Zo heb je onder meer de mogelijkheid om een T-shirt te kopen met daarom ´Indian´ in het midden vermeld. Datzelfde geldt ook voor comfortabele sweaters en truien met een capuchon.

 • Motorjassen
 • Motorhandschoenen
 • T-shirts, sweaters, truien met capuchon
 • Broeken
 • Motorlaarzen
 • Vesten

Maar uiteraard kan je ook motorkleding kopen van andere merken. Een Kevlar spijkerbroek vind ik ook wel passen bij deze grote motorfietsen, maar volgens mij heb je die (nog) niet van Indian.

Indian romper voor baby als kraamcadeau

Indian romper als kraamcadeau

Heb je een kindje en wil je die graag al met de paplepel ingieten om fan van Indian motoren te worden? Er zijn leuke rompertjes van Indian Motorcycle beschikbaar.

Het is overigens ook een leuk idee om een Indian rompertje als kraamcadeau te geven aan een bevriende motorrijder. Er zijn nog meer leuke ideeën als het gaat om het weggeven van cadeautjes.

Bijvoorbeeld in de vorm van Indian tassen of cadeautjes voor de man cave. Er zijn allerlei mokken, openers en speciale afbeeldingen te koop. Zo vind je altijd een perfect cadeau voor de Indian Motorcycle fans.

Indian accessoires

Naast de Indian motorfiets en bijpassende Indian motorkleding is er ook nog een aanbod met allerlei accessoires. Het handige is dat je bij het zoeken naar accessoires de mogelijkheid hebt om na te gaan of deze geschikt zijn voor jouw Indian motor. Bijvoorbeeld als je van plan bent om een Indian motortas te kopen als je op motorvakantie gaat. Of als je op zoek bent naar een originele omlijsting voor je nummerplaat.

Indian Gym bag

Indian Gym bag

Het aanbod met accessoires is echt zeer divers. Het leuke is dat je met de aanschaf van accessoires je eigen Indian motorfiets steeds persoonlijker maakt. Dat begint misschien heel simpel met het kopen van een mooie koplamp of met een fraaie cover.

Of wat te denken van een nieuwe set velgen met origineel design. Zo is het ook mogelijk om je motorfiets een ander uiterlijk te geven met een set spiegels. De Indian spiegels zijn overigens zo vormgegeven dat deze een uitstekend zicht bieden. Dat is uiteraard belangrijk met het oog op de veiligheid in het verkeer.

Vind je het leuk om met anderen als liefhebber van Indian motoren ervaringen uit te wisselen. Bijvoorbeeld over de vetste accessoires of over motorkleding of natuurlijk over het motorrijden zelf? Er zijn gelijkgestemden op deze wereld die ook een groot fan zijn van de motoren van Indian Motorcycles.

Waar je die vindt? Heel simpel op een Indian motorcycle forum. Er zijn meerdere van deze fora die bovendien een bron van informatie vormen. Je hoeft niet eens actief mee te doen om toch je kennis te verrijken met de informatie op fora. Het is uiteraard wel mogelijk om vragen te stellen. Of om als kenner antwoord te geven aan anderen over aan Indian motorfietsen gerelateerde onderwerpen.

Indian Roadmaster

Indian Roadmaster

Gerelateerde vragen

Waar zitten de officiële dealers van Indian motorfietsen?

Er zijn in de Benelux meerdere officiële dealers van Indian Motorcycle gevestigd. In Nederland heb je onder meer de mogelijkheid om in Den Bosch, Hengelo, Leek. Andels, Barendrecht, Venlo en in Alphen aan den Rijn een Indian motorfiets te kopen. In België onder meer in Limerlé, Eupen, Menen en Temsen.

Wat is de aandrijving van een Indian Chief motor?

De aandrijving die Indian Motorcycle gebruikt, betreft een Thunder Stroke 111. Het is een motor die in een ongekende trekkracht voorziet. Indian Motorcycle heeft het motorblok ontwikkeld. De fabricage vindt plaats in de fabriek in Wisconsin. Ben je daar toevallig een keer? Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen.

Zijn Indian motorfietsen duur?

Dat hangt af van het model dat je koopt. Ook maakt het natuurlijk uit of je op zoek bent naar een nieuwe Indian motorfiets, een Indian oldtimer of misschien wel een tweedehands motorfiets. Er zijn dus voor verschillende budgetten uiteenlopende opties beschikbaar om een Indian motorfiets te kopen.

Gerelateerde onderwerpen

Geld verdienen met je motorrijden passie?

Rijd je motor, heb je iets met motoren, werk je met motoren, maak je toertochten, sleutel je aan motoren, heb je een oldtimer, geef je motorrijles, ga je op motorvakantie, enz, enz. dan heb je vast en zeker leuke en/of interessante motorverhalen om over te schrijven, je hoeft echt geen schrijver te zijn.

Lees hoe je geld kunt verdienen door over motorrijden voor ons te schrijven.

Over de schrijver
Vanaf 1981 tot heden 9 motorfietsen in bezit gehad - 2 Voortgezette Rijopleidingen (VRO) - 1 Circuit Rijvaardigheids Training (CRT) - 30+ jaar motorvakantie ervaring - lid FJR-club Nederland
Reactie plaatsen