Welke Motorkleding Merken Zijn Er?

Er zijn allerlei soorten motorkleding te koop en bovendien ook van verschillende merken. De prijs en kwaliteit varieert net als het design en materiaal. Het gevarieerde aanbod maakt het wel mogelijk om de voor jou ideale kleding te kopen.

Welke motorkleding merken zijn er? Bekende en populaire motorkleding merken zijn onder meer Alpinestars, Booster, Dainese, Esquad, Grand Canyon, Held, John Doe, Mottowear, Rev’it!, Richa en Segura. De lijst met motorkleding merken is nog langer met Spidi, Sidi, Pando Moto, Macna, IXS, Forma, Bering en Bull-It.

Er zijn zoals je ziet enorm veel motorkleding merken en deze brengen allemaal verschillende soorten kleding voor motorrijders op de markt. Bijvoorbeeld motorpakken, maar ook losse motorbroeken, motorjassen, onderkleding en de bekende Kevlar spijkerbroeken.

Motorkleding merken en soorten kleding

Het is handig om te weten welke motorkleding merken er zijn en wat voor soort kleding er is voor motorrijders. Dat is handig, omdat jij misschien liever in een leren motorpak uit 1 stuk rijdt dan in een losse broek met jas.

Een leren motorpak is bijvoorbeeld ideaal als je op een sportieve motor rijdt. Een combi jas en broek is voor alle typen motorrijders geschikt. Zo is er ook verschil in materiaal en heb je ook de keuze om een textiel motorpak aan te schaffen.

Bijvoorbeeld als losse broek met bijpassende jas. Op het gebied van onderkleding is er een onderscheid tussen koele en warme thermokleding. Warme onderkleding is belangrijk als je ook in de winter op de motor rijdt.

Rijd je veel in warme landen? Dan is doorwaaikleding weer perfect om te dragen. De ventilerende eigenschappen houden je lichaam koel. Rijd je het liefste in een spijkerbroek op de motor?

Dan biedt een Kevlar spijkerbroek uitkomst die koel is en je veel bewegingsvrijheid biedt. In aanvulling op de motorkleding is er ook nog een ruime keuze uit motorlaarzen, motorhandschoenen en motorhelmen.

  • Leren motorpak
  • Combi jas en broek
  • losse broek en jas
  • Onderkleding
  • Doorwaaikleding
  • Motorhandschoenen
  • Motorlaarzen
  • Motorhelmen

Alpinestars

Alpinestars is een van de bekende motorkleding merken die uitblinkt in het aanbod met racepakken van leer en motorcrosskleding. Het is een Italiaans merk dat een hoge kwaliteit biedt als het gaat om materiaal en design.

Overigens heeft Alpinestars ook losse jassen, motorbroeken en motorjeans in de gevarieerde collectie. Het assortiment breidt zich verder uit met Alpinestars motorkleding voor dames, motorhandschoenen, onderkleding en regenkleding.

Website Alpinestars

Bering

Bering motorkleding is een Frans merk dat al sinds 1951 bestaat. Van oorsprong richtte het bedrijf zich op visserijkleding voor zeevissers. Daarmee is de basis gelegd voor een uitgebreide expertise om warme en robuuste motorkleding te ontwerpen.

De collectie is zeer gevarieerd van motorpakken tot motorschoenen van en Berling dames motorkleding tot speciale regenkleding. Het design varieert per type kleding net als de samenstelling in kleur.

Website BERING

Mottowear

Mottowear is in 2002 opgericht en heeft een fraaie motorkledinglijn ontwikkeld met de nadruk op Kevlar jeans. Mottowear gaat qua design net even een stapje verder. Bijvoorbeeld met de stoere camouflage motorbroek en eigentijdse Kevlar damesbroek.

Website Mottowear

REV’IT!

REV’IT! is een merk van Nederlandse bodem dat al in 1995 is opgericht. De collectie richt zich op allerlei motorrijders. Zo is er motorkleding beschikbaar voor allroad rijders net als voor motorracers. Ook is er een gevarieerd aanbod met Kevlar jeans, casual leren motorkleding en tour motorkleding.

Website REV’IT!

Bull-It

Bull-it motorkleding staat garant voor betaalbare kwaliteit. Bijvoorbeeld met het aanbod van voordelige motorjeans. Deze motorjeans zijn ontworpen met oog voor veiligheid, kwaliteit en design.

Speciaal voor dames die motorrijden, heeft Bull-It ook motor leggings in het aanbod beschikbaar. De kleuren variëren van grijs naar zwart naar blauw en voor wat betreft de maat is er een ruime keuze. De kleding is ideaal als je ervan houdt om in een normale kledingstijl te rijden.

Website Bull-It

Dainese

Dainese is een van de grote en populaire motorkleding merken uit Italië. Niet eens alleen omdat Valentino Rossi aan het merk is verbonden. Vooral ook omdat de kwaliteit bijzonder hoog is en het design eigentijds en stijlvol.

De artikelen zijn allemaal getest voor gebruik op straat en op het circuit. De motorkleding collectie van Dainese sluit dan ook aan op een verscheidenheid aan motorrijders. Dainese besteedt veel aandacht aan de veiligheid van de motorpakken en andere kleding.

De lederen pakken voorzien in een maximaal beschermingsniveau. De textiel motorkleding onderscheidt zich weer in verschillende categorieën, maar wel met de nadruk op doorwaaikleding. De collectie bestaat verder uit onderkleding en motorjeans.

Dainese innoveert altijd weer en heeft ook nu weer een revolutionair product op de markt gebracht. Het gaat hier om handschoenen en laarzen die je onder je motorpak draagt. Deze producten bevinden zich in de In-lijn serie.

Website Dainese

Motorhandschoenen en motorlaarzen onder je motorpak dragen? Dainese maakt het mogelijk

Lookwell: Nederlands motorkleding merk

Lookwell is een Nederlands motorkleding merk en ontwikkelt comfortabele motorkleding voor allerlei motorrijders. Uiteraard is er aandacht voor de veiligheid en als extra voordelig is er sprake van betaalbare kwaliteit. De kritische naden in motorkleding zijn voorzien van veiligheids stiksels.

Op kwetsbare lichaamsdelen is voorzien in CE-gecertificeerde beschermstukken. Bovendien is er sprake van membranen die ademen en waterafstotend zijn. Dat maakt de Lookwell motorkleding geschikt om in alle seizoenen te dragen. Er is onder meer een keuze uit motorjassen, motorbroeken en motorhandschoenen.

Website LOOKWELL

IXS motorkleding

IXS motorkleding is een gevarieerde collectie beschikbaar met onder meer leren racepakken en voordelige motorjassen. Verder is er een ruime keuze uit motorlaarzen, dames motorkleding, IXS helmen, onderkleding en regenkleding.

Website IXS

Macna

Macna is een relatieve nieuwkomer op de markt van motorkleding en is Nederlands. Splash design is verantwoordelijk voor de ontwerpen en productie. De motorkleding heeft een originele en eigentijdse uitstraling.

Bovendien zijn er innovatieve technieken toegepast met onder meer het side eye reflectie systeem en hydro-fluo. De collectie bevat onder meer Macna motorpakken, jassen, broeken, motorjeans, onderkleding, dames motorkleding en regenkleding.

Pando Moto staat voor Premium Motorcycle Wear en produceert kleding met innovatieve toepassingen. Bijvoorbeeld met het cut-to-the-bone concept voor optimale bescherming. De motorjeans in de collectie van Pando Moto zijn eigentijds met keuze uit veel kleuren en modellen.

Website Pando Moto

Spidi motorkleding uit Italië

Spidi is van oorsprong een Italiaanse producent van motorhandschoenen voor wegraces. De ontwikkeling heeft zich doorgezet en uitgebreid naar een ruime collectie motorkleding. Bijvoorbeeld met Spidi motorpakken, motorbroeken, motorjassen, motorjeans en uiteraard nog altijd met de motorhandschoenen.

Website Spidi

Esquad motorjeans

Esquad staat bekend om de fraaie motorjeans die enorm sterk zijn. Het merk is ontwikkeld in 2003 door een groep vrienden. Deze vrienden hadden als doel om motorkleding te ontwerpen die veilig is, maar ook een bepaalde stijl heeft. De combinatie denim en sterke vezels leverden de ijzersterke motorjeans op. Leuk om te weten is dat er ter promotie een Hummer omhoog werd getrokken met een Esquad motorjeans.

Website Esquad

Esquad kevlar motorjeans sterk genoeg om Hummer omhoog te tillen

Grand Canyon

Grand Canyon biedt een complete motorkleding collectie voor dames en heren. Ook maakt motorkleding voor kinderen deel uit van de collectie. Er is zowel sprake van leren motorkleding als van textiel motorkleding. De stijl is modieus en de kwaliteit is zeker betaalbaar. De veiligheid staat altijd voorop bij de ontwerpen.

Website Grand Canyon

John Doe

John Doe motorkleding is populair onder de motorrijders in de custom scene. De collectie biedt een grote verscheidenheid met onder meer originele lumbar jacks en geavanceerde leren jassen. Tot de collectie behoren onder meer ook Cargo motorbroeken en 100% Kevlar motorjeans en biker jeggings voor dames.

Website John Doe

Segura

Segura is een Frans bedrijf dat motorkleding over de hele wereld verkoopt. De hoge kwaliteit van de lederen motorkleding is kenmerkend voor dit merk. Zo maakt Segura onder meer gebruik van sterk en dik rundleer of van kangoeroe leer voor extra soepele motorkleding. De afwerking van de motorpakken, motorjassen en motorbroeken. is eveneens van een hoog niveau.

Website Segura

Richa

Richa is een Belgisch motorkleding merk dat in 1956 is opgericht. De motorkleding in de uitgebreide collectie is voor alle typen motorrijders geschikt. Bovendien is er een variatie in materialen als leer, carbon, textiel. Kevlar, softshell en cordura.

De motorkleding is beschikbaar van motorjassen tot motorlaarzen en van casual motorjeans tot een houthakkershirt met de bescherming van een motorjack. Ook zijn er rekbare motor leggings in de collectie beschikbaar.

Website Richa

Forma motorlaarzen

Forma motorlaarzen zijn voor alle soorten motorrijders geschikt. Een voordeel is bovendien dat het merk de motorlaarzen betaalbaar houdt. Een belangrijk kenmerk van de laarzen is dat deze waterdichte eigenschappen hebben. De collectie is zeer gevarieerd met sportieve laarzen, urban boots, adventure motorlaarzen en tourlaarzen.

Sidi motorlaarzen

Sidi is een merk dat voor iedere motorrijder passende motorlaarzen beschikbaar heeft. De Sidi motorlaarzen kenmerken zich door het sportieve karakter gecombineerd met hoogwaardige kwaliteit.

Website Sidi

Gerelateerde vragen

Is er ook tweedehands motorkleding te koop?

Ja, er is ook een mogelijkheid om tweedehands motorkleding te kopen. Het voordeel is dat je dan vaak voordeliger uit bent. Of je hebt dan juist de mogelijkheid om dure motorkleding voor een zacht prijsje over te nemen.

Waarom is het belangrijk motorkleding te dragen?

Het is voor iedereen die op een motor rijdt van groot belang om motorkleding te dragen. Deze kleding is zo ontwikkeld dat er sprake is van bescherming van je lichaam. Voor bepaalde lichaamsdelen is er bij motorkleding zelfs sprake van extra bescherming.

Kevlar Spijkerbroek

Hoe Koop Je Tweedehands Motorkleding?

Welke Motorkleding Merken Zijn Er?

Wat Voor Koele Motorkleding Is Er Te Koop?

KLIK HIER voor het overzicht van de laatste artikelen.

Over de schrijver
Vanaf 1981 tot heden 9 motorfietsen in bezit gehad - 2 Voortgezette Rijopleidingen (VRO) - 1 Circuit Rijvaardigheids Training (CRT) - 30+ jaar motorvakantie ervaring - lid FJR-club Nederland
Reactie plaatsen