Waar Kun Je Motorkleding Voor Een Kind Kopen?
14 februari 2020 

Waar Kun Je Motorkleding Voor Een Kind Kopen?

Het is belangrijk om motorkleding voor een kind te kopen als het kind als passagier meegaat op de motor. Kinderen hebben ook beschermende kleding nodig net als natuurlijk een motorhelm, motorlaarzen en motorhandschoenen.

Waar kun je motorkleding voor een kind kopen? Er zijn verschillende webshops die motorkleding voor kinderen verkopen, FC Moto heeft erg veel. Kindermotorkleding.nl heeft zelfs een aparte webshop met motorkleding voor kinderen. Om voordelig uit te zijn is het eveneens mogelijk om op Marktplaats.nl te kijken of naar een tweedehands motorkledingbeurs te gaan of naar de grootste motorbeurs van Nederland, de Motorbeurs in Utrecht

Als je kind eenmaal oud en groot genoeg is om op de motor mee te gaan, is het tijd om motorkleding te kopen. Het gaat dan echt om het complete kledingarsenaal inclusief een kinderhelm, zie Top 10 Motorhelmen voor kinderen op bol.com.

Motorkleding voor een kind kopen

Alle motorkleding die je draagt, is net zo belangrijk voor kinderen die als passagier meegaan. De eerste aankoop betreft vaak een kinderhelm. Een helm die de beste bescherming biedt, is een integraalhelm. Deze omsluit het kinderhoofd volledig.

Een motorpak is als een geheel aan te schaffen voor je kind. Het is ook mogelijk om de keuze te maken tussen een motorpak of motorjack met motorbroek. Voor alle motorkleding voor kinderen geldt dat het belangrijk is om de juiste maat aan te schaffen.

Als het motorpak te groot is, komen de beschermende delen niet op de plekken waar deze horen. Er is in dat geval dan ook sprake van schijnbescherming. Houd er ook rekening mee dat kinderen snel groeien, zodat je elk jaar opnieuw moet bezien of alles nog past.

Motorlaarzen zijn eveneens van belang om bescherming te bieden aan de voeten en enkels van kinderen. Meestal zijn het crosslaarzen die je ziet, maar dat is ook prima. Kijk maar eens bij de kindermotorlaarzen van FC Moto. Om de handen bij een eventuele valpartij bescherming te bieden, zijn er motorkinderhandschoenen verkrijgbaar.

Er is nog een beschermend middel dat een uitkomst biedt voor kinderen. Dat is het dragen van oordopjes. Er zijn speciale oordopjes op de markt voor kinderen om geen hinder van het motorgeluid en verkeersgeluid te ondervinden.

  • Kinderhelm
  • Motorpak of motorjas met motorbroek
  • Motorlaarzen
  • Motorhandschoenen
  • Oordopjes

Nu is het nog de vraag waar je dan motorkleding voor je kind gaat kopen. De keuze voor motorkleding voor kinderen is beperkter dan die voor volwassenen. Toch zijn er meerdere webwinkels die alle benodigde motorkleding voor kinderen beschikbaar hebben.

Er zijn meerdere webshops die motorkleding voor kinderen verkopen

FC Moto

FC Moto is een zeer snel groeiende webshop voor motorrijders, een van de gerenommeerde webwinkels die ook motorkleding voor kinderen verkopen. Deze webshop heeft een complete kinderkledinglijn die geschikt is om achterop de motor te dragen.

Hier heb je de mogelijkheid om in één keer alle motorkleding voor je kind te kopen. Er is een keuze uit verschillende kinderhelmen net als tussen kindermotorbroeken en motorjassen voor kinderen.

Voor kinderen die zelf motorrijden, is het aanbevolen om leren motorkleding voor kinderen te kopen. Bijvoorbeeld een junior leren overall. Als het incidenteel voorkomt dat een kind meerijdt als passagier is het ook mogelijk om textiel motorkleding aan te schaffen.

Ruime keuze bij Kindermotorkleding.nl

De meeste motorwinkels hebben kindermotorkleding als onderdeel van het complete aanbod met motorkleding voor volwassenen. Maar Kindermotorkleding.nl heeft een beperkt assortiment met motorkleding voor kinderen op een aparte webshop gezet.

Het is mogelijk om hier een keuze te maken uit meerdere kinderhelmen. Er zijn eveneens online motorjassen voor kinderen verkrijgbaar. Dat is ook van toepassing op motorbroeken net als op de motorhandschoenen en motorlaarzen.

Aanbieders van motorkleding voor kinderen

Er zijn uiteraard nog veel meer aanbieders van motorkleding voor kinderen te vinden. Op Bol.com is het onder meer mogelijk om Motorlaarzen voor een kind te kopen. Louis.nl heeft eveneens een assortiment met kindermotorkleding van uiteenlopende merken.

Het aantal aanbieders van kindermotorkleding is gevarieerd. Veel van de webshops die motorkleding voor volwassen verkopen, hebben eveneens kinderkleding beschikbaar. Bijvoorbeeld Motoport.nl net als Bikeroutfit Motorkledingstore.

Het is goed dat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn om motorkleding voor je kind te kopen. Dat maakt het mogelijk om bijvoorbeeld met de prijs rekening te houden net als met het materiaal en het ontwerp.

Overigens zijn er ook meerdere webshops die zich met het aanbod voor kinderen bijvoorbeeld richten op de verkoop van kinderhelmen. De website Helmonline.nl heeft wat dat betreft een divers aanbod beschikbaar.

Rugprotector in kindermaten

Het motorkledingaanbod omvat het complete aanbod van motorkleding voor kinderen. Heb je alle beschermende kleding inclusief helm al aangeschaft? Misschien is het dan ook nog te overwegen om een rugprotector voor je kind te kopen. Vooral als je kind zelf aan minicross doet.

Een rugprotector is in kindermaten verkrijgbaar. Een rugprotector is speciaal ontworpen om de ruggengraat te beschermen. Er zijn motorjassen die geschikt zijn om een rugprotector als insert in te dragen.

Daarnaast is het mogelijk om een rugprotector als los vest aan te schaffen. Dat is voor kinderen uiteraard ideaal. Dergelijke backprotectors voor kinderen zijn doorgaans van een band voorzien die rond het middel extra ondersteuning geeft.

Een voorbeeld is de backprotector van FC Moto in kindermaat. Het betreffende model is voor kinderen met lengtes van 105 – 120 cm geschikt. Maar er zijn meer soorten, neem zelf even een kijkje.

Bescherm de ruggengraat van kinderen met een rugprotector

Waar tweedehands motorkleding voor een kind kopen

Kinderen groeien snel en gelet op het budget is het natuurlijk ook mogelijk om tweedehands motorkleding voor kinderen te kopen. Hoewel het natuurlijk het leukste blijft om alles nieuw aan te schaffen.

Het is ook mogelijk om een deel tweedehands te kopen en een deel gewoon nieuw aan te schaffen. Bovendien is het altijd mogelijk om als je kind eruit is gegroeid, de motorkleding tweedehands aan te bieden.

Met de verkoop van de motorkleding voor kinderen is er weer geld vrij om zelf opnieuw een aankoop te doen. Zo is de cirkel meteen weer rond. Marktplaats is een prima optie om tweedehands motorjassen voor kinderen te vinden. Of om tweedehands motorpakken voor kinderen te kopen.

Het is af te raden om een kinderhelm tweedehands te kopen. Je weet nooit wat er met de kinderhelm is gebeurd. Zo is het onduidelijk of een tweedehands kinderhelm nog wel de juiste bescherming biedt.

Het bezoeken van een motorkledingbeurs is ook nog een optie. De motorkleding voor kinderen bevindt zich dan doorgaans wel in een beperkt aanbod. Dan is er dus weinig keuze en misschien vind je net niet de juiste maat voor je kind. Waar je zeker wat kunt vinden is op de Motorbeurs in Utrecht, meestal in februari.

Aanschaf van een kinderhelm

Bij de aanschaf van een kinderhelm zijn er meerdere aspecten van belang om op te letten. De maat moet echt goed zijn om verzekerd te zijn van een optimale bescherming. Een te grote helm biedt dus niet afdoende bescherming voor het hoofd van een kind.

Er zijn verschillende soorten kinderhelmen te koop. De integraalhelm die het kinderhoofd helemaal omsluit, is een aanrader, zie de kinderhelmen bij FC Motor. Er zijn echter ook veel jethelmen voor kinderen beschikbaar.

Een jethelm heeft als nadeel dat het gezicht van het kind helemaal vrij is. Er is dus geen bescherming voor de kin. Dergelijke jethelmen zijn eerder geschikt voor een ritje achterop de scooter door de stad dan voor het lang rijden op een motor.

Het is uiteraard helemaal je eigen keuze, maar de bescherming van het kind achterop de motor staat natuurlijk altijd voorop. Zoals gezegd, is het altijd aan te raden om een nieuwe kinderhelm te kopen en geen tweedehands exemplaar aan te schaffen.

In plaats van een integraalhelm of een jethelm is het ook nog mogelijk de keuze te laten vallen op een systeemhelm. Deze helm biedt de mogelijkheid om het deel van de kin omhoog te klappen.

Het is altijd aan te raden om kinderen zelf de helm op en af te leren doen. Als er sprake is van een vizier is het belangrijk om het kind te leren hoe deze omhoog te krijgen.

Kind wennen aan het dragen van motorkleding

Het is na het kopen van de motorkleding voor je kind belangrijk om eraan te wennen. Laat de kleding daarom niet pas op het moment van de eerste motorrit aantrekken. Het is bijvoorbeeld aan te raden om je kind eraan te laten wennen.

Laat je kind de motorkleding gewoon eens dragen en zet de helm daar dan ook even bij op. Motorkleding voelt uiteraard anders aan dan gewone kleding en helemaal als er een helm op het hoofd zit.

Motorlaarzen voor kinderen zijn ook gewoon even te dragen om deze even in te lopen. Op deze manier went je kind aan het dragen van de motorkleding. Kinderen vinden het vaak geweldig om motorkleding aan te hebben en het is een goede oefening. Zie ook 13 Tips Voor Motorrijden Met Een Kind Achterop De Motor.

Gerelateerde vragen

Waar kun je tweedehands motorkleding voor kinderen kopen?

Tweedehands motorkleding voor kinderen is onder meer verkrijgbaar op Marktplaats en op motorkledingbeurzen.

Waarom is een tweedehands kinderhelm niet aan te raden?

Je weet niet wat er met de kinderhelm gebeurd is. Als de helm een keer is gevallen, is het beschermingsniveau niet meer te garanderen. Daarom luidt het advies altijd een nieuwe kinderhelm te kopen.

Is er een minimale leeftijdsgrens om een kind mee op de motor te nemen?

Er is geen speciale leeftijdsgrens voor kinderen. Het is wel belangrijk dat een kind controle heeft over het eigen lichaam. De adviesleeftijd voor kinderen als passagier is toch wel minimaal 12 jaar. Het hangt echter ook van de lichaamsbouw en het kind af.

Shops waar je kindermotorkleding kunt kopen:

Over de schrijver
Vanaf 1981 tot heden 9 motorfietsen in bezit gehad - 2 Voortgezette Rijopleidingen (VRO) - 1 Circuit Rijvaardigheids Training (CRT) - 30+ jaar motorvakantie ervaring - lid FJR-club Nederland
Reactie plaatsen