Hoe Koop Je Tweedehands Motorkleding?
04 april 2019 

Hoe Koop Je Tweedehands Motorkleding?

Het kopen van tweedehands motorkleding is een ideale oplossing als je weinig budget beschikbaar hebt. Of als je voordelig gebruikte motorkleding van de beste kwaliteit wenst te kopen.

Hoe koop je tweedehands motorkleding? Je koopt gemakkelijk tweedehands motorkleding online. Bijvoorbeeld via Marktplaats of een gelijksoortig platform. Het is ook mogelijk om aan tweedehands motorkleding te komen via een ruilbeurs. Of bijvoorbeeld goedkoop een motorjas of motorhandschoenen te kopen bij een dumphandel.

Het is een uitstekende keuze om gebruikte motorkleding te kopen, maar daarop geldt wel een uitzondering. Het is niet verstandig om een motorhelm tweedehands te kopen. Je weet namelijk niet wat ermee gebeurd is. Bijvoorbeeld of de valbescherming nog intact is.

Het is niet verstandig om een motorhelm tweedehands te kopen

Wat heb je nodig aan tweedehands motorkleding?

Het is eerst verstandig om eens te noteren wat je allemaal nodig hebt aan tweedehands motorkleding. Heb je nog helemaal niets om op de motor te rijden en dus een complete motoroutfit nodig en moet je nog beginnen met motorrijlessen? Of is je huidige motorjack aan vervanging toe en ben je alleen maar op zoek naar een tweedehands motorjas.

Ook als je zwanger bent wordt het na verloop van tijd lastig in je motorpak te komen en misschien wil je toch nog even motorrijden. Tweedehands motorkleding is dan een goedkoop alternatief, om motorkleding aan te schaffen voor deze relatief korte periode dat je de motorkleding nodig hebt.

Bij de aanschaf van een complete set gebruikte motorkleding, is het mogelijk om naar elk onderdeel apart op zoek te gaan. Bijvoorbeeld op Marktplaats waar zowel motorkleding te koop is van particulieren als motorhandelaren. Door steeds apart op zoek te gaan naar een specifiek kledingstuk, stel je vanzelf een hele set samen.

Marktplaats tweedehands textiel motorjassen

Marktplaats tweedehands textiel motorjassen

Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een kol of balaclavas tweedehands te kopen. Of om speciale motor regenkleding tweedehands aan te schaffen of kleding voor warm weer, zoals een kevlar spijkerbroek of doorwaai jas en/of doorwaaibroek.

In aanvulling op het kopen van tweedehands motorkleding is het ook nog mogelijk accessoires aan te schaffen. Bijvoorbeeld een tweedehands rugzak of een gebruikte roltas om achterop de motor mee te nemen.

Door zoveel mogelijk tweedehands te kopen, blijft het motorrijden een beetje betaalbaar. Het is in elk geval belangrijk om wel motorkleding te dragen tijdens het rijden op de motor. Deze speciale kleding voor motorrijders is zo ontworpen dat er sprake is van extra bescherming.

Door zoveel mogelijk tweedehands te kopen, blijft het motorrijden een beetje betaalbaar

  • Motorpak of motorjas + motorbroek
  • Motorhandschoenen
  • Motorlaarzen
  • Kollen of balaclavas
  • Motor regenkleding

Naast Marktplaats zijn er natuurlijk nog tal van andere platforms met tweedehands spullen. Het is bovendien ook mogelijk om de social media in de gaten te houden. Op Facebook zijn er in elke regio welke tweedehands marktplaatsen.

Of marktplaatsen waar het mogelijk is om zelfs gratis motorkleding te verkrijgen. Er zijn wat dat betreft allerlei mogelijkheden om tweedehands motorkleding te scoren. Je hoeft bovendien niet alleen online te zoeken.

Er zijn ook outletcentra met motorkleding om heen te gaan. De prijzen zijn dan extra aantrekkelijk omdat motorpakken bijvoorbeeld tegen dumpprijzen verkrijgbaar zijn. Dat is dan niet tweedehands, maar als het om de prijs gaat wel heel voordelig.

Op Marktplaats kun je gratis motorkleding vinden van mensen die er gewoon vanaf willen

Op Marktplaats kun je gratis motorkleding vinden van mensen die er gewoon vanaf willen

Tweedehands motorkleding aanschaffen op ruilbeurs

Een ruilbeurs voor motorkleding is natuurlijk ideaal om te bezoeken. Het is niet alleen leuk om gelijkgestemden te ontmoeten. Je vindt waarschijnlijk ook waar je naar op zoek bent, namelijk gebruikte motorkleding.

MotorKledingCenter houdt bijvoorbeeld ieder jaar een motorkleding ruilbeurs. De ruilbeurs is tot traditie verheven en vindt plaats voordat het nieuwe motorseizoen van start gaat. Je hebt bovendien ook zelf de mogelijkheid om motorkleding in te brengen.

Bijvoorbeeld omdat je een ander model motorpak wenst of juist een motorjas en motorbroek wilt gaan dragen. Je krijgt daarvoor een waardecheque en daarmee is het mogelijk om zelf wat uit te zoeken. Tijdens het eerste deel van de ruilbeurs is er sprake van het bepalen van de verkoopprijs.

In het laatste deel is het mogelijk om tweedehands motorkleding te kopen. Het aanbod varieert van motorlaarzen tot textiele motorkleding en van motorhandschoenen tot racepakken.

Goedhart Motoren is een ander bedrijf dat een eigen motorbeurs organiseert met onder meer aanbiedingen. Voorheen stond de motorzaak altijd op de jaarlijkse Motorbeurs, maar nu niet meer.

Het winkeloppervlak en ook het buitenterrein vormt het decor voor de alternatieve motorbeurs. Er zijn bovendien workshops te volgen die betrekking hebben op verschillende onderwerpen, zoals motorkleding.

Het nadeel van de ruilbeurs en alternatieve motorbeurs is dat deze in een beperkte periode toegankelijk zijn. Daar heb je niets aan als je bijvoorbeeld in juli op zoek bent naar tweedehands motorkleding. Toch is het een goed om deze opties in gedachten te hebben voor de toekomst.

Je kunt ook goedkope nieuwe motorkleding kopen bij een outlet of aanbiedingen

Je kunt ook goedkope nieuwe motorkleding kopen bij een outlet of in de aanbieding bij een motorwinkel of online

Goedkope motorkleding kopen tegen dumpprijzen

Het is bij de ingegeven keuze om tweedehands motorkleding te kopen vaak om het geld te doen. In dat opzicht is er nog een aantrekkelijke alternatief om goedkoop te slagen. Er zijn meerdere groothandels in motorkleding en outletcentra om goedkope motorkleding te kopen. Restyle Wear B.V. is daar een voorbeeld van.

Het Nederlandse merk Restyle heeft alles in eigen beheer en levert vanuit de fabriek een grote collectie met motorkleding. Het is een producent en groothandelsbedrijf. Er is voor particulieren echter een mogelijkheid om hier ook goedkoop motorkleding te kopen. Het bedrijf organiseert voor particulieren speciale verkoopdagen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer groothandels in motorkleding die scherpe prijzen hanteren. Of outletcentra waar je geen tweedehands motorkleding koopt, maar wel heel voordelig uit bent. Bovendien is het ook altijd mogelijk om van een speciale aanbieding te profiteren om daarmee goedkoop uit te zijn.

Samen met je duo dezelfde tweedehands motorkleding kopen,, het kan, maar zal tijd kosten

Samen met je duo grotendeels dezelfde tweedehands motorkleding kopen, het kan, maar zal tijd kosten

Aandachtspunten kopen tweedehands motorkleding

Bij het kopen van tweedehands motorkleding zijn er zeker een aantal punten van belang om op te letten. Bekijk de motorkleding goed. Zijn er zichtbare beschadigingen of is er sprake van slijtageplekken? De kwaliteit moet natuurlijk nog wel zo zijn dat de motorkleding nog altijd de beschermende functie heeft.

Verder is het aan te raden om altijd te passen. Een tweedehands motorpak dat er fantastisch uitziet, heeft geen nut als dat niet blijkt te passen.

Het is aan te raden om altijd te passen, ook tweedehands motorkleding

Daarom is het passen van de tweedehands motorkleding ook zo belangrijk. Als je een nieuwe motorjas koopt, pas je deze tenslotte ook. Zelfs voor handschoenen geldt dat je deze eerst moet passen alvorens ze te kopen. Motorhandschoenen moeten natuurlijk gegoten om je handen zitten.

Laat je niet verleiden om handschoenen zonder vingers te kopen. Daar krijg je gegarandeerd spijt van. De motorhandschoenen dienen om kou tegen te houden en bieden bescherming. Bij exemplaren zonder vingers ontbreken beide functionele toepassingen.

Voor alle tweedehands motorkleding geldt hetzelfde. Zo is het eveneens belangrijk om tweedehands motorlaarzen te passen. Trek de laarzen eens aan en loop een aantal rondjes. Het is belangrijk dat de aansluiting goed is. Het is voor de stevigheid rond je enkels ideaal als de laarzen ongeveer tien cm boven je enkel uitkomen.

Motorhandschoenen zonder vingers is geen goed idee

Motorhandschoenen zonder vingers is geen goed idee

Voordelen dragen tweedehands motorkleding

Het grote voordeel van tweedehands motorkleding is natuurlijk de lage prijs. Het tweede voordeel is dat motorkleding op deze manier her te gebruiken is. Er zijn nog meer voordelen aan het dragen van goed zittende tweedehands motorkleding. Als je motorpak, motorhandschoenen en motorlaarzen als gegoten zitten, ervaar je optimaal comfort op de motor en voel je je ook veiliger.

Dat maakt je eigenlijk meteen al tot een betere rijder. Het hele plaatje is dan compleet en hebt een betere feeling met de motor. Alles lijkt gestroomlijnd te zijn. Dat het zo belangrijk is dat de motorkleding goed past, is logisch. Je gebruikt op de motor constant je handen om te sturen en natuurlijk verricht je ook met je voeten de nodige handelingen.

Tweedehands motorkleding die in een goede staat is, biedt optimale bescherming. Het materiaal van motorkleding zorgt ervoor dat het bestendig is tegen schuifpartijen. De juiste kleding op de motor voorkomt bijvoorbeeld schaafwonden bij het maken van een schuiver.

Draag altijd motorkleding, ook bij korte ritjes

Het is ook niet voor niets dat de kleding voor motorrijders op bepaalde posities van protectoren is voorzien. Bij het kopen van tweedehands motorkleding is het bijvoorbeeld aan te raden om te kijken of er sprake is van protectoren die CE-gekeurd zijn. De protectoren bevinden zich bij een motorpak vaak op de schouders, rug, knieën en onderbenen.

Het dragen van kwalitatief goede tweedehands motorkleding biedt dan ook zeker een uitstekende bescherming voor het rijden op de motor. Het is aan te raden om te wennen aan het altijd rijden met beschermende motorkleding en dat niet een keer over te slaan. Ook tijdens korte ritjes is er van alles mogelijk en dan ben je achteraf blij dat je motorkleding aan had.

Gerelateerde vragen

Kan ik voor motorkleding financiering krijgen?

Het klinkt misschien wat raar, maar het is inderdaad mogelijk om voor motorkleding financiering te krijgen. Deze optie is bijvoorbeeld beschikbaar bij het kopen van een motor met een lening. De lening is dan te verhogen om ook motorkleding te kopen. Verder is het mogelijk om een lening af te sluiten voor de aanschaf van motorkleding.

Is tweedehands motorkleding altijd goedkoper?

Het is geen absoluut gegeven dat tweedehands motorkleding altijd goedkoper is. Het hangt namelijk van het merk en originele prijs af wat de kosten zijn. Een duur merk motorjas dat een jaar is gedragen, is tweedehands misschien duurder dan een nieuw goedkoop motorjack. Om voordelig uit te zijn, is het daarom ook aan te raden om meerdere opties en alternatieven voor tweedehands motorkleding te bekijken.

Moet mijn passagier op de motor ook motorkleding dragen?

Het moet niet, maar het is zeker wel aan te raden om de passagier op de motor ook motorkleding te laten dragen. Het dragen van motorkleding heeft ook voor de passagier namelijk een beschermende functie. Daarom is het ook verstandig dat een passagier achterop ook beschermende motorkleding draagt.

Help mee om MOTORRIJDENEXPERT.NL te laten groeien en deel dit artikel met je vrienden, KLIK hieronder op een sociale button om te delen!

Over de schrijver
Vanaf 1981 tot heden 9 motorfietsen in bezit gehad - 2 Voortgezette Rijopleidingen (VRO) - 1 Circuit Rijvaardigheids Training (CRT) - 30+ jaar motorvakantie ervaring - lid FJR-club Nederland
Reactie plaatsen