Geld Lenen Voor Aankoop Motorfiets Bij Leenattent
25 december 2019 

Geld Lenen Voor Aankoop Motorfiets Bij Leenattent

Je wilt geld lenen om een motor te kopen, daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Je kan geld lenen bij je eigen bank, via een motordealer, een familielid, via een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. In dit artikel geven we uitleg over persoonlijke lening, doorlopend krediet en een mogelijkheid om een gratis een kosteloze offerte voor een lening aan te vragen bij Leenattent.

Waarom Geld Lenen Voor Aankoop Motorfiets Bij Leenattent: De rente behoort tot die van de allerlaagste rentes van Nederland. Leenattent bemiddeld en heeft daardoor zicht op de beste bank voor jou. Met meer dan 30 jaar ervaring, gespecialiseerd in consumptieve kredieten, dus ze weten waar ze het over hebben. Via een eenvoudige procedure heb je snel je geld. Een offerte aanvraag is gratis en vrijblijvend.

Heb je het geld niet voor een motorfiets of wil je niet al je spaargeld in een motor steken dan kun je dat geld ook lenen. Hier bespreken wij hoe je geld kunt lenen, welke vormen er zijn, waar je juist niet moet lenen en wat de voordelen zijn van een bemiddelaar als Leenattent.

Geen zin om het artikel te lezen en wil je gewoon snel en vrijblijvend weten hoeveel je kunt lenen? Ga dan direct naar een zeer eenvoudige tool HOEVEEL KAN IK LENEN.

Waarom geld lenen (zelfs met spaargeld)?

Zelfs al heb je spaargeld, dan kan het zijn dat je dit spaargeld niet voor een motor wilt gebruiken, omdat er andere kosten in de toekomst zijn te verwachten. Het is natuurlijk ook niet handig om geen enkele buffer aan spaargeld te hebben.

Heb je geen spaargeld en de koelkast gaat kapot, dan neem je misschien een snelle lening of een afbetalingsregeling bij je aankoop. Want je wilt toch op korte termijn een koelkast in je huis. Bijna altijd zijn dit veel duurdere leningen, waarvan de rente wel 2 tot 3 keer zo hoog is ten opzichte van een persoonlijke lening.

Heb je helemaal geen spaargeld en je hebt de motor nodig om op je werk te komen, dan is lenen een prima optie. Ook als je weet dat je genoeg inkomen hebt en geld overhoud om te sparen, dan kun je in plaats van sparen ook lenen en aflossen.

Met een lening haal je het moment van kunnen genieten van een motor naar voren. Natuurlijk kost dat geld, maar voor dat extra (rente) geld rijdt je misschien wel al 1 a 2 jaar eerder op je motor. En als deze niet alleen voor het plezier is, maar ook voor je werk, is het zelfs noodzakelijk om je inkomen te garanderen.

Er zijn eigenlijk 2 soorten leningen als je een motor wilt kopen. Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Voordelen geld lenen voor motor:

 • Je kunt direct een motor kopen
 • Spaarrente levert nagenoeg niets op
 • Rente leningen is relatief laag
 • Lening goedkoper dan rood staan bank/creditcard

Nadelen geld lenen voor motor:

 • Geld lenen kost geld
 • Hogere lasten per maand
 • Risico te dure motor/te veel accessoires kopen

Met een lening haal je het moment van kunnen genieten van een motor naar voren

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een eenmalig bedrag dat je ontvangt om je motor (of iets anders) te kopen. Het ontvangen bedrag betaal je terug in een aantal vooraf vastgelegde aantal termijnen. De termijnen bestaan uit een deel aflossing en een deel rente over het restschuld bedrag. Meer over persoonlijke lening op Wikipedia.

Een persoonlijke lening is zeer overzichtelijk, je weet precies hoeveel je elke maand moet betalen en hoeveel maanden je moet betalen. Je weet dus ook vooraf wat de geldlening je kost en wanneer je de motor afbetaald hebt. De rente is vast.

Voordelen persoonlijke lening

 • Je ontvangt het leenbedrag in 1 keer
 • De looptijd staat vast, je weet precies wanneer je klaar bent
 • Je betaald een vast bedrag per maand
 • De rente voor de hele looptijd is vast
 • Voor verbetering eigen woning is rente aftrekbaar

Nadelen persoonlijke lening

 • Boetevrij aflossen niet altijd mogelijk
 • Afgeloste bedragen kun je niet meer opnemen

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een maximaal tegoed waarvan je geld kunt opnemen. Je betaald alleen rente over het opgenomen bedrag en maandelijks aflossing. Het heet doorlopend, omdat er geen einddatum aan deze leenvorm zit. De rente is variabel. Meer over Doorlopend krediet op Wikipedia.

Je kunt namelijk de afgeloste bedragen weer opnemen, tot je maximale tegoed. Dus stel dat je € 1.000 hebt afgelost van je maximale tegoed en je koelkast gaat stuk. Dan kun je weer € 600 opnemen om een koelkast aan te schaffen.

Dit is natuurlijk mooi, maar hierin schuilt ook het gevaar. Je hebt altijd op een makkelijke manier geld tot je beschikking. Dus het is zeer verleidelijk om weer wat extra te gaan opnemen. Op deze manier kan het zijn dat je de lening nooit helemaal aflost.

Voordelen doorlopend krediet:

 • Alleen opnemen wat je nodig hebt
 • Alleen rente betalen over opgenomen bedrag
 • Afgeloste bedragen kun je weer opnemen
 • Boetevrij geheel of gedeeltelijk aflossen

Nadelen doorlopend krediet:

 • Verleidelijk onnodig geld op te nemen
 • Rente is variabel, dus kan stijgen
 • Rente is niet aftrekbaar voor gebruik eigen koopwoning
 • Door extra opnames kan lening lang of oneindig duren

Rente is niet meer aftrekbaar voor aankoop motor sinds 2001

Sommige mensen denken nog steeds dat de rente van leningen aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting, dat was namelijk zo tot 2001. Helaas is dat dus niet meer zo en ook wel begrijpelijk, want het was bijna een stimulans om te gaan lenen.

De rente is nog wel aftrekbaar bij uiteraard een hypotheek, maar ook bij een persoonlijke lening, als je het geld gebruikt voor verbetering van je eigen koopwoning, dan is de rente wel aftrekbaar.

Uiteraard moet je wel kunnen bewijzen dat het geld voor verbetering van de eigen woning is gebruikt. Met bijvoorbeeld facturen van nieuwe kozijnen of een verbouwing. Je kunt dus niet je lening voor je motor opvoeren als verbetering van je eigen woning. Bij een doorlopend krediet is de rente niet aftrekbaar, ook niet voor verbetering van je eigen koopwoning.

Persoonlijk vind ik dat een motor voor de deur de woning toch wel verbeterd 😉

Hoeveel moet je lenen om motor te rijden?

Als je nog geen motor hebt en als beginner of heropstapper gaat motorrijden, heb je best het een en ander nodig. Uiteraard een motor, maar ook motorkleding, helm, handschoenen, laarzen, slot, koffer/rugtas, verzekering.

Denk hieraan als je een motor wilt gaan kopen, het is niet de motor alleen. Probeer vooraf je budget te bepalen en wees creatief. Niet alles hoeft nieuw te zijn. Je kunt prima tweedehands motorkleding en motoren kopen.

Een helm zou ik altijd nieuw kopen, duurder is niet altijd beter, alle helmen in Nederland gekocht zijn goedgekeurd.

Motoren niet gebruikt voor woon/werk verkeer, rijden vaak maar een paar duizend kilometer per jaar. Een motor die altijd binnen heeft gestaan en een normale berijder heeft gehad. Kun je bijna bestempelen als van oud vrouwtje geweest…………….

Er zijn motoren van meer dan 15 jaar oud, die werkelijk zo goed als nieuw zijn. Dus wees creatief, zoek wat langer en er is voor een paar duizend euro al heel veel te koop. Tel daarbij je kleding en accessoires en je weet wat je nodig hebt.

Een motorhelm zou ik altijd nieuw kopen

Persoonlijke lening of doorlopend krediet, wat moet je kiezen?

Uiteraard is dit voor iedereen verschillend en het voorspellen van de toekomst is lastig. Maar persoonlijk zou ik in eerste instantie kijken of het met een persoonlijke lening kan.

Als je zelf al wat spaargeld hebt en dat als buffer wilt gebruiken, doe dat dan. Ga dan niet een buffer aan geld lenen, dat is duurder geld dan je spaargeld. Gebruik je gezond verstand, ga niet meer geld lenen, alleen maar omdat het kan.

Je financiële situatie kan in de toekomst veranderen, dan is het fijn dat je geen onnodige leningen voor onbelangrijke aankopen hebt afgesloten.

Dus als het even kan, is mijn advies een persoonlijke lening als je een motor wilt kopen en wat geld achter de hand hebt. Dan weet je precies waarvoor je leent, wanneer je de motor afbetaald hebt en wat het je per maand kost.

Dat wil niet zeggen dat je geen doorlopend krediet moet nemen. Natuurlijk kan dat ook en een doorlopend krediet heb ik zelf in het verleden ook gehad. Het hangt van je situatie af, heb je geen spaargeld en wil of moet je wel die motor kopen omdat je hem voor je woon/werkverkeer nodig hebt, dan is het doorlopend krediet wel een goede optie.

Met een doorlopend krediet kun je onverwachte kosten opvangen, zoals reparaties of vervanging van een koelkast, wasmachine, cv ketel, enz. Zonder spaargeld is dit met een persoonlijke lening vaak niet op te vangen. Met een doorlopend krediet heb je wel een vangnet als je niet aan je maximale kredietbedrag zit.

Ook als je nu het geld niet hebt, maar weet dat er wel geld aan zit te komen, kan een doorlopend krediet een optie zijn. Bijvoorbeeld als er geld vrijkomt na verkoop van een huis, boot, auto die te koop staat. Of dat je weet dat er een bonus zit aan te komen. Allemaal geld waar je nu niet over kunt beschikken, maar wel in afzienbare tijd kunt verwachten. 

Dan is mogelijk een doorlopend krediet een betere keuze, omdat je die (deels) kunt aflossen. Maar laat je hiervoor vooral adviseren door Leenattent, dat zijn de specialisten.

Rood staan bij je bank en/of creditcardmaatschappij

Over het algemeen, gemak kost geld. Het is natuurlijk makkelijk om rood te staan bij je bank. Meestal mag het standaard al voor een paar duizend euro. Ook kun je online aanvragen, om even je kredietlimiet te verhogen, je hoeft er de deur niet eens voor uit.

Super simpel, maar heel duur. Jaren rood staan bij je bank, kost je heel veel meer dan een persoonlijke lening. Doe dit niet.

Met je creditcard rood staan is hetzelfde verhaal, misschien nog wel erger, dit zijn behoorlijk hoge rentepercentages. Men heeft het dan over bestedingslimiet, klinkt mooi, maar je bent gewoon aan het lenen.

De bestedingsruimte is afhankelijk van het soort creditcard en kan wel variëren van € 1.000 tot € 20.000. Gebruik ook geen creditcard bestedingslimiet voor de aankoop van je motor.

Mocht je al rood staan bij je bank, creditcard en/of nog meer afbetalingsregelingen hebben bij bijvoorbeeld online winkels, kijk dan of je deze direct kunt samenvoegen in de lening voor je motor. Dan ben je direct voor deze leningen, want dat zijn het, goedkoper uit. Hierdoor kun je uiteindelijk misschien ook net even meer lenen.

voeg je dure leningen samen tot 1 goedkope lening

Waarom lenen bij een bemiddelaar

Persoonlijk ben ik een voorstander van bemiddelaars. Voor een hypotheek ga ik altijd naar de hypotheekshop in Purmerend. Je weet dan gewoon dat er een goed vergelijk wordt gemaakt tussen alle hypotheekverstrekkers. En je zit bij een specialist die de hele dag niets anders doet.

Bij je eigen bank, kan de medewerker alleen kiezen uit de eigen producten van de bank. Vaak is de medewerker ook geen specialist, omdat deze meerdere soorten producten moet verkopen en/of ook hele andere werkzaamheden heeft.

Voor mijn verzekeringen heb ik ook al tientallen jaren een bedrijf als tussenpersoon. Zo krijg je een beter advies wat wel of niet voor jouw nodig is. Het is voor een onafhankelijke tussenpersoon natuurlijk makkelijker om ook nadelen van bepaalde producten of maatschappijen te benoemen.

Lenen bij Leenattent

Leenattent is gespecialiseerd in persoonlijke leningen en doorlopende kredieten, ze doen niets anders. Dit doen ze al vanaf 1983!!! Vooral het feit dat ze alleen dit doen en niets anders, vind ik fijn, dan heb je met een specialist te maken.

Wat ik ook fijn vind is dat ze uitstralen dit met open vizier te doen, eerlijk en rechtvaardig, met als doel een klant voor de lange termijn. Dus niet even snel scoren, een klant die tevreden is, zal in de toekomst ook terugkomen.

Kleine renteverschillen, grote besparingen

De rente verschillen lijken soms op het oog minimaal. Zelfs een paar procent verschil lijkt niet echt het verschil te maken. Maar dit lijkt maar zo.

Bij een lager te betalen rentepercentage en een zelfde te betalen bedrag per maand, ben je dus bij een lager rentepercentage sneller klaar met afbetalen. Leningen worden afgesloten met een looptijd van jaren en het gaat om substantiële bedragen. 

Hierdoor heb je al snel voordeel verschillen van honderden tot duizenden euro’s per lening. Belangrijk is om uit te rekenen wat de lening je over de hele periode kost. Dit is belangrijk als je leningen met elkaar wilt vergelijken en ook om te zien wat de motor je uiteindelijk kost.

Leenattent heeft zelf een aantal voorbeelden van verschillende leningen op de website staan, meestal op hun homepage. Hier zie je wat voor enorme verschillen er kunnen zijn tussen de verschillende aanbieders.

Laten we eerlijk zijn, al is het verschil maar een paar honderd euro over de hele lening, dan nog is het voor mij al goed, het maakt mij niet uit aan wie er maandelijks betaald wordt als het mij minder kost. Met elke bespaarde euro kun je leukere dingen doen.

Voorbeelden verschillen

Hoeveel kun je lenen voor de aankoop van een motor?

Voordat je een offerte gaat aanvragen, kun je alvast een indicatie krijgen wat je kunt lenen. Hiervoor is er een tool op de website, waar je maar een paar gegevens invult, waarna je direct kunt zien of je het gewenste bedrag wel of niet kunt lenen.

Je hoeft ook niet vooraf een e mailadres of iets dergelijks in te vullen, dus je kunt dit vrijblijvend doen, je ziet direct of je lening wel of niet kan. Als je meer dan het gewenste bedrag kunt lenen staat dat er ook.

Zo een tool is fijn, dan heb je alvast een idee wat er mogelijk is en kun je verder nadenken over soort en bouwjaar motor, wel of niet tweedehands motor of kleding enz. Hieronder een voorbeeld hoe de tool, waar je kunt zien hoeveel je kunt lenen eruit ziet.

Voorbeeld van de leen indicatie tool, paar gegevens invullen en je weet het. KLIK HIER om naar de tool te gaan, om te zien wat jij kunt lenen.

Leenattent geeft een vrijblijvende offerte

Je weet na het bepalen van je budget wat je nodig hebt en na het invullen van de tool wat je kunt lenen. Dan wil je uiteindelijk ook weten wat een geschikte lening voor je is en wat het lenen je kost. Bij Leenattent kun je kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen.

In eerste instantie zou ik vrijblijvend de offerte aanvragen, vul je gegevens dan zo nauwkeurig mogelijk in. Het heeft geen zin het mooier voor te spiegelen, omdat je denkt dat je binnenkort een beter betaalde baan hebt.

Ga uit van je huidige situatie, je kunt bij opmerkingen wel extra informatie vermelden als je dat wilt.

Het formulier kun je in 5 minuten invullen, waarschijnlijk weet je alle informatie zo uit je hoofd in te vullen. Het zijn vrij eenvoudige en voor jou bekende gegevens die gevraagd worden.

Bij het invullen van het bestedingsdoel is de motor al een voorkeuze. Vervolgens geef je aan hoeveel je wilt lenen. Neem een reëel bedrag, meer kan altijd nog als dat mogelijk is.

Bij de vraag “hoeveel wenst u per maand af te lossen”, neem een bedrag dat je werkelijk kunt aflossen.

De kredietvorm (persoonlijke lening, doorlopend krediet) kun je aangeven als je het al weet. Weet je het nog niet, dan kun je ook het advies aan Leenattent vragen, ook een voorkeuze.

Bij de vraag, heeft u andere leningen lopen, geef je gewoon ja of nee aan. Andere leningen hebben mogelijk invloed op het te lenen bedrag. Bij eerder afgesloten dure leningen, zou het interessant kunnen zijn om deze direct over te sluiten.

Dan heb je in plaats van meerdere leningen, 1 lening, mogelijk tegen een lagere rente. Het voordeel is dat je mogelijk ook goedkoper uit bent voor de oude lening. Een ander voordeel is dat je meer overzicht hebt, je hebt dan 1 bedrag per maand dat je betaald aan 1 lening, dat geeft rust in je hoofd.

Verder vul je de persoonlijke gegevens in en wel of geen toestemming om een BKR toetsing te doen. Ik zou de BKR toetsing gewoon doen, als daar iets vreemds uitkomt weet je dat ook meteen.

Vervolgens adres, email en telefoonnummer om je te kunnen bereiken. Dan nog wat informatie over je woonsituatie, je woonlasten, je netto maandinkomen, soort dienstverband en dan ben je klaar.

Voordelen lenen bij Leenattent

 • Een van de laagste rentes uit de markt
 • Persoonlijk advies op maat
 • Geld lenen zonder BKR registratie
 • Specialisten in persoonlijke lening en doorlopend krediet
 • Verantwoord en veilig lenen
 • Betrouwbaar, vanaf 1983 actief
 • Contact via chat, mail en telefoon
 • Samenvoegen van je dure leningen mogelijk

Ik zou zeggen, als je wilt lenen, vraag dan vrijblijvend een offerte aan, het kost je niets en het is 5 minuten werk. Niet geschoten is altijd mis.

Het vrijblijvende en kosteloze aanvraagformulier van Leenattent vind je HIER.

Over de schrijver
Vanaf 1981 tot heden 9 motorfietsen in bezit gehad - 2 Voortgezette Rijopleidingen (VRO) - 1 Circuit Rijvaardigheids Training (CRT) - 30+ jaar motorvakantie ervaring - lid FJR-club Nederland
Reactie plaatsen