Waar Kun je een Tweedehands Scooter 125cc Kopen?
30 maart 2019 

Waar Kun je een Tweedehands Scooter 125cc Kopen?

Een tweedehands scooter 125cc is voor beginners een perfecte motor om op te rijden. Je hoeft niet meteen naar de motordealer te gaan om het nieuwste model te kopen. Er zijn volop mogelijkheden om tweedehands een scooter 125cc aan te schaffen.

Waar kun je een tweedehands scooter 125cc kopen? Een tweedehands scooter 125cc is te koop bij motordealers. Of je koopt er één rechtstreeks van een particulier die de motorscooter van de hand wil doen. De beste manier om je te oriënteren is door online het complete actuele aanbod te bekijken.

De keuze voor een tweedehands scooter 125cc is ideaal om op provinciale wegen te rijden. Of om er in de stad gebruik van te maken. De snelheid van motorscooters 125cc ligt namelijk maar tussen de 110 en 120 km per uur. Op de snelweg is het overigens gewoon mogelijk om er korte ritjes mee te maken. Kijk snel verder en ontdek waar deze scooters te koop zijn.

Oriënteren op aanbod tweedehands scooters 125cc

Als je besloten hebt om een tweedehands scooter 125cc te kopen, is het belangrijk om je eerst te oriënteren. Bijvoorbeeld door naar een motordealer te gaan die tweedehands 125cc motoren in het aanbod heeft. De gang naar de dealer kost natuurlijk wel tijd en het aanbod is niet altijd even groot.

Bovendien moet je verder kijken als er niets van je gading bijzit. Dat betekent dat je dan weer naar een andere motordealer gaat. Dat kost ook weer tijd. De beste manier om je te oriënteren op het aanbod met gebruikte scooters 125cc is online te kijken. Er zijn allerlei platforms waar een uitgebreid aanbod van tweedehands motorscooters te vinden is.

Zo is het ook mogelijk om websites van motordealers in je eigen regio te bezoeken om te kijken wat het aanbod is. Als je dan een mooi exemplaar ziet, is het mogelijk om naar de motordealer toe te gaan.

Motor scooter 125cc kopen bij een dealer

Motor scooter bekijken bij een dealer

Naast de vele websites van motordealers is het ook mogelijk om andere platforms te bezoeken. Een van de meest bekende websites waar gebruikte 125 scooters zijn te vinden, is Marktplaats. Hier vind je zowel een uitgebreid aanbod op het gebied van dealerverkoop als van particuliere verkoop.

Een ander platform is Speurders.nl. Dit zijn overigens meer algemene platforms voor de verkoop van tweedehands goederen. Er zijn ook websites die zich specifiek richten op de verkoop van motoren en scooters. Zo is het mogelijk om op Scooterplaats.nl het aanbod met occasion scooters 125cc te bekijken.

Of op Motoroccasion.nl waar eveneens een gevarieerd aanbod met occasion motoren beschikbaar is. Verder biedt Autoscout24.nl eveneens een uitgebreid aanbod met tweedehands motorscooters. Als je al deze opties langs gaat, heb je al een uitstekend idee van het aanbod.

 • Websites van motordealers
 • Marktplaats
 • Speurders.nl
 • Scooterplaats.nl
 • Motoroccasion.nl
 • Autoscout24.nl

Heb je een voorkeur voor een bepaald merk of model? Dan is het nog gemakkelijker om gericht naar het aanbod met occasion motorscooters te zoeken. Er zijn meerdere platforms waar selectiecriteria zijn toe te passen.

Je vult dan gewoon het merk en eventueel model in en je selecteert de cilinderinhoud. Op deze manier krijg je een aanbod met gebruikte 125 motorscooters gepresenteerd dat precies aansluit bij jouw wensen.

Voorbeeld van een zoekresultaat op Marktplaats, scooter-Piaggio-tot 250cc

Voorbeeld van een zoekresultaat op Marktplaats, Motoren-Piaggio-scooter-tot 250cc

Voordelen tweedehands scooter 125cc kopen

De kans is groot dat de aankoop van een tweedehands scooter 125cc de eerste motor is die je koopt. Het is namelijk bij uitstek een geschikte motor voor beginners. Je mag er met een A1 rijbewijs op rijden als je 18 of 19 jaar bent. Het kopen van een occasion scooter 125cc biedt meerdere voordelen.

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je in verhouding voor minder geld straks op een motorscooter rijdt. Je hoeft geen geld uit te geven aan het kopen van een splinternieuw model. Bovendien is er rekening te houden met het budget dat je beschikbaar hebt.

De occasion motorscooters zijn in verschillende prijsklassen beschikbaar. Je hoeft bovendien ook niet te wachten tot de motordealer je nieuwe motor aflevert. Tweedehands scooters zijn direct beschikbaar voor de verkoop.

Bij tweedehands scooters hoef je niet te wachten zoals soms bij een nieuw model

Als de koop rond is, is de scooter van jou en is het mogelijk om er meteen mee weg te rijden. Vergeet niet om na de aankoop nog een motorverzekering 125cc af te sluiten. Het is verplicht om een WA-verzekering voor motoren af te sluiten. Het voordeel is dan wel weer dat de premie van een WA -verzekering lager is.

Bij een oudere scooter 125cc hoef je geen allrisk motorverzekering af te sluiten. Je kiest dan alleen voor een WA-verzekering en daarom betaal je veel minder premie. Een ander voordeel is dat je niet bang hoeft te zijn als er een krasje op komt.

Tweedehands motorscooters zien er doorgaans niet meer als splinternieuw uit. Bij een nieuw model ben je toch echt nog wat voorzichtiger tijdens het rijden en het parkeren.

Motor scooter 125cc politiev

De politie in Monaco rijdt ook met motor scooters 125cc, zou best leuk zijn er zo eentje te kunnen kopen

Waarop letten als je een occasion scooter 125cc gaat kopen?

Een tweedehands scooter 125cc kopen brengt uiteraard risico´s met zich mee. Vooral als de aankoop via een particulier gaat. Bij een motordealer heb je nog de mogelijkheid dat de dealer garantie biedt op de aankoop. Die garantie ontbreekt als je de motorscooter van een particulier koopt.

Het is dan dubbel zo belangrijk om op te letten bij de aankoop. Er zijn verschillende aspecten waar je naar moet kijken. Er zijn in dat opzicht een aantal algemene onderdelen die van belang zijn. Kijk bijvoorbeeld naar de staat van de remschijven. Controleer ook de banden, ketting en kettingwielen.

Zijn er veel beschadigingen te zien of zitten er sporen op de zijkant? Dan is de kans aanwezig dat de motorscooter een keer op de grond is gevallen. Andere onderdelen die belangrijk zijn om op te letten, zijn de versnellingsbak, ophanging en staat van de motor.

Het is zeker van belang om even een proefritje te maken. Dan ervaar je hoe de gebruikte scooter 125cc rijdt. Bovendien is een proefrit bij uitstek ook de gelegenheid om te ontdekken hoe soepel de motor loopt. Maak korte bochten, rijd een lang stuk rechtdoor, rem af en geef weer gas.

Let goed op hoe de motorscooter tijdens het rijden aanvoelt. Bij twijfel sla je de koop over en is het beter om de tweedehands scooter 125cc te laten staan.

Bij twijfel sla je de koop over

 • Controleer remschijven
 • Check de banden en ketting
 • Kijk naar beschadigingen
 • Bekijk de staat van de motor, ophanging en versnellingsbak
 • Vraag naar het onderhoud
 • Maak een proefrit

Mocht je technisch helemaal geen verstand hebben van motoren dan is het handig om iemand mee te nemen. Uiteraard iemand die wel over enige technische kennis beschikt. Het is beter om je goed te informeren dan klakkeloos een deal te sluiten.

Dat voorkomt teleurstellingen. Verder is het natuurlijk ook nog belangrijk om rekening te houden met het bouwjaar. Koop je een jonge occasion of een tweedehands scooter die al meer dan tien jaar oud is. In dat laatste geval mag je doorgaans op meer onderhoudskosten rekenen.

Aan een motor scooter 125cc Vespa Primavera klassieker neem je als liefhebber wat meer onderhoud voor lief

Aan een motor scooter 125cc Vespa Primavera klassieker neem je als liefhebber wat meer onderhoud voor lief

Populaire merken tweedehands motorscooters 125cc

Er zijn allerlei soorten merken van scooters en motoren. Op het gebied van tweedehands scooters 125cc is er zeker een onderscheid te maken als het gaat om populaire merken.

Als startersmotoren zijn scooter merken als Honda, Aprilia, Suzuki, Yamaha en Vespa bijvoorbeeld populair. Elk van deze merken hebben weer andere modellen met een eigen design. Zo is het design van een Vespa scooter 125cc totaal anders dan een Honda 125cc.

Het is dan ook totaal afhankelijk van je persoonlijk voorkeur welk merk en model jij het leukst vindt. Vespa heeft een prachtige styling met een karakteristieke look. De motorscooters 125cc van Honda zijn bijzonder sportief om te zien.

Naast de voorkeur voor een design is het ook belangrijk om met comfortwensen rekening te houden. De zithouding op een tweedehands Vespa 125cc is heel anders dan op een sportieve occasion Honda 125cc. Zo zijn er ook verschillen in design en zithouding als het gaat om andere merken als Aprilia, Yamaha en Suzuki.

In Parijs is de motor scooter razend populair

In Parijs is de motor scooter razend populair

Gerelateerde vragen

Kan ik een lening afsluiten voor het kopen van een tweedehands scooter 125cc?

Als je geen spaargeld achter de hand hebt en een tweedehands scooter 125cc wilt kopen, zijn er mogelijkheden voor financiering. Koop je de occasion scooter bij een motordealer dan is de kans groot dat deze dealer motorleningen aanbiedt. Het is ook mogelijk om een motorlening af te sluiten. Of een krediet bij je bank te nemen.

Welk type helm past het beste bij het rijden op een scooter 125cc?

Het is niet alleen een kwestie welk type helm het beste bij het rijden op een 125cc scooter past. Het is vooral belangrijk waar jouw voorkeur naar uitgaat en waar je rijdt. Een integraalhelm biedt uiteraard de beste bescherming. Een jethelm is echter ook een prima keuze als je vooral in de stad gebruikmaakt van je scooter.

Wanneer moet ik een verzekering afsluiten?

Je moet zodra de tweedehands scooter 125cc op je naam staat een WA-motorverzekering afsluiten. Dat is verplicht. Het is aan te raden om voordat je een motorscooter koopt al motorverzekeringen te vergelijken. Bereken de premie maar eens bij verschillende verzekeraars. Zo hoef je niet meer te betalen dan nodig is.

Help mee om MOTORRIJDENEXPERT.NL te laten groeien en deel dit artikel met je vrienden, KLIK hieronder op een sociale button om te delen!

Over de schrijver
Vanaf 1981 tot heden 9 motorfietsen in bezit gehad - 2 Voortgezette Rijopleidingen (VRO) - 1 Circuit Rijvaardigheids Training (CRT) - 30+ jaar motorvakantie ervaring - lid FJR-club Nederland
Reactie plaatsen