- Motor intercom systeem app
- Bluetooth van motor intercomsysteem
- Motor intercomsysteem muziek-en audio functionaliteiten
- Algemene functionaliteiten motor intercomsysteem
- Batterijduur van motor intercomsysteem
- Motor intercomsysteem test in de winkel doen
- Gerelateerde vragen
- Is mijn helm geschikt voor een motor intercomsysteem?
- Kan ik veilig deelnemen in het verkeer met een motor intercomsysteem?
- Betrouwbare online shops met intercomsystemen
- Gerelateerde artikelen
- Wat is het motor intercomsysteem waar jij voor gekozen hebt?
Waar op letten bij een motor intercomsysteem kopen? Bij het kopen van een motor intercomsysteem moet je letten op:
- Motor intercom app
- Bluetooth
- Muziek-en audio functionaliteiten
- Intercom functionaliteiten
- Batterijduur
- Motor intercom test
Bij het kopen van een intercomsysteem voor de motor kun je het beste letten op alle extra mogelijke features. Zo kun je al honderden euro’s besparen door het aantal intercomsystemen waarmee je tegelijk kunt verbinden te beperken tot maximaal 1, in plaats van 2 of 3.
Motor intercom systeem app
Vandaag de dag bestaat er voor bijna alles wel een app, en met de komst van 5G, wordt de interactie tussen verschillende apparaten alleen maar groter. Tegenwoordig heeft elke intercomsysteem ook wel een app en die is gratis te downloaden. Deze helpen om je intercomsysteem in te stellen.
Je kan dus de app van je nieuw intercomsysteem downloaden voordat je deze aanschaft. Je kan daarmee alvast bekijken welke functionaliteiten er allemaal wel niet mogelijk zijn. Bekijk ook gelijk of de app prettig aanvoelt. Het bedrijf wat de app gemaakt heeft, is ook verantwoordelijk voor je intercomsysteem. Als de app prettig aanvoelt, is de kans groot dat het intercomsysteem ook prettig aan zal voelen.
Bekijk ook hoe makkelijk je intercomsysteem is te gebruiken zonder app. Die leuke feature in de app is leuk, maar je kan niet telkens je telefoon tevoorschijn halen tijdens het motorrijden. Tijdens het rijden moet je het systeem zonder app kunnen gebruiken.
Bluetooth van motor intercomsysteem
Via bluetooth kun je verbinden met andere apparaten zoals je smartphone of navigatiesysteem. De modernere intercomsystemen kunnen met twee apparaten tegelijk een bluetooth verbinding maken zodat je, je navigatiesysteem én telefoon tegelijk aan kunt sluiten. Ideaal voor de verre roadtrip waar je ook naar je muziek wilt kunnen luisteren.
Als je meerdere apparaten tegelijk aan kunt sluiten, let dan op ‘parallel audio streaming’. Hiermee kun je tegelijkertijd naar je muziek luisteren en het navigatiesysteem. Zo wordt je muziek niet abrupt afgebroken en wordt je minder snel afgeleid door wat er met je intercomsysteem gebeurd.
Sinds bluetooth gemaakt is, is die al een paar keer verbeterd. En met elke verbetering komt er een nieuwere versie uit. Elke versie van bluetooth is backward-compatible dus voor de mogelijkheid om te verbinden met je apparaat maakt het niet uit welke bluetooth versie je intercomsysteem heeft.
Elke versie van bluetooth is backward-compatible
De nieuwste versie van bluetooth is wel degene die het verst ontwikkeld is, en het beste werk. Een intercomsysteem met een hogere bluetooth versie heeft minder kans op storingsproblemen waardoor het geluid van je apparaat slechter doorkomt.
Motor intercomsysteem muziek-en audio functionaliteiten
Als je muziek luistert en je neemt op, via je intercom, kan er met je muziek drie dingen gebeuren. De muziek stopt en moet je na het gesprek weer zelf opstarten. De muziek pauzeert en gaat na het gesprek weer verder of de muziek gaat door en je mist een deel van je favoriete muziek nadat je gesprek is afgerond.
Intuïtief voelt het pauzeren van muziek het beste, waardoor je minder snel afgeleid wordt, als na het bellen je muziek zich anders gedraagt dan jij zou willen.
Intuïtief voelt het pauzeren van muziek het beste
Sommige intercomsystemen maken het mogelijk om zelf in te stellen hoe de muziek zich zal gedragen bij een belletje. Bekijk goed hoe jouw intercomsysteem hiermee omgaat, omdat het al snel een irritatiepuntje kan worden.
Ook fijn is om te weten hoe je van nummers kunt wisselen. Ook dit wil je zo intuïtief mogelijk laten aanvoelen. Als je elke keer bezig bent met uitvogelen hoe je een ander nummer opzet, ben je waarschijnlijk te veel afgeleid van het verkeer op de weg. Een situatie die je als motorrijder wilt voorkomen natuurlijk.
Als je intercomsysteem ook een radiofunctie heeft is het fijn om te weten hoe je een radiozender op kunt zoeken. Het tunen zelf kan lastig zijn tijdens de rit, gelukkig is er vaak de mogelijkheid om 1 of meer van je favoriete zenders vooraf op te slaan.
Naast de mogelijkheid om met elkaar te praten via een klik op de knop is er bij sommige intercomsystemen ook music-sharing mogelijk. Hierbij wordt je audio gedeeld en kun je ook met elkaar communiceren. Ideaal voor een leuke roadtrip met zijn tweeën.
Algemene functionaliteiten motor intercomsysteem
Met de intercom kun je met minstens 1 andere intercom communiceren. Dit gebeurt meestal met de klik op de knop. Sommige intercomsystemen hebben de functie dat de bestuurder door ‘Hey’ te roepen ook de intercom kan starten.
Zo kun je ‘handsfree’ als de situatie daarom vraagt toch dringend iets delen met je bijrijder. Bijvoorbeeld om te waarschuwen voor een hobbel in de weg, die jij als bestuurder aan ziet komen, maar de bijrijder niet.
Een hobbel in de weg aankondigen als bestuurder
De afstand waarmee je met een ander intercomsysteem kunt verbinden is grofweg te verdelen in 2 afstanden: ‘dichtbij’ en ‘ver’. Dichtbij is dan 1 of 2 meter en prima als je alleen met een bijrijder moet kunnen communiceren.
Ver is dan paar honderd meter, vaak duurder, maar ideaal als je met twee verschillende motoren op de weg bent en met elkaar wilt kunnen blijven communiceren.
De meeste intercomsystemen zijn gericht om te communiceren met 1 ander intercomsysteem. Je kan er ook voor kiezen om duurdere systemen te kopen. Die ondersteunen dan vaak 3 andere intercomsystemen. Ideaal als je met een groep de weg opgaat.
Vaak is het ook mogelijk om te bellen of op te nemen met de intercom. Gebruik dit verstandig! Het opnemen is meestal maar een simpele klik, maar het telefoongesprek kan je ook afleiden van deelname het verkeer.
Batterijduur van motor intercomsysteem
De batterijduur van je intercom is belangrijk omdat je niet halverwege de rit wil dat je systeem uitvalt. De meeste intercomsystemen drukken hun batterijduur uit in ‘talktime’.
Dat staat voor hoelang het intercomsysteem actief verbonden kan zijn me een ander intercomsysteem terwijl je met elkaar communiceert.
Gebruik je music-sharing zal de batterijduur korter zijn, en als je alleen 1x in een uur de intercom gebruikt zal de batterijduur langer zijn. Het gebruik van je intercomsysteem bepaalt de daadwerkelijke batterijduur voordat je op moet laden.
Tegenwoordig kun je overal je devices opladen. Met een intercomsysteem met een talk-time van rond de 12h kun je prima de dag mee doorkomen.
Motor intercomsysteem test in de winkel doen
Het belangrijkste bij het intercomsysteem is om te testen dat het geluid van de microfoon en koptelefoon goed genoeg zijn om elkaar te verstaan. Je hebt immers veel achtergrondgeluid op de weg. Daarnaast is het ook belangrijk dat het systeem intuïtief aanvoelt. Je hebt geen tijd om op zoek te gaan naar de juiste knopjes als je op de weg bent.
De grotere speciaalzaak biedt meestal wel de optie om het intercomsysteem te testen in de winkel. Het intercomsysteem zit dan op een headset aangesloten. Zo kun je de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid ideaal testen.
In de winkel laten ze je ook graag zien hoe de functies van je headset werken. Zo kom je er snel achter of de besturing voor jouw intuïtief aanvoelt.
Gerelateerde vragen
Is mijn helm geschikt voor een motor intercomsysteem?
Alle intercomsystemen zijn te gebruiken voor meerdere type helmen. Ze leveren verschillende microfoons mee die passen bij jouw type helm. De verkoper in de winkel kan je helpen met het installeren van het intercomsysteem in jouw type helm.
Bij de aanschaf van je intercomsysteem kun je ook een uitgebreide uitleg verwachten waar ze voor de verschillende type helm uitleggen hoe je deze kunt installeren. Ook op YouTube kun je tutorials vinden voor het installeren van een intercomsysteem.
Kan ik veilig deelnemen in het verkeer met een motor intercomsysteem?
Alle intercomsystemen worden links op de helm gemonteerd. Bij een schakel-motor is je linkerhand vrij, buiten het schakelen om. Gebruik de intercom alleen als je hand ook vrij beschikbaar is en niet in scherpe bochten of vlak voor een rotonde.
Het is ook belangrijk dat je intercom niet laat afleiden van het verkeer. Zet je volume niet te hard, zodat je het overige verkeer nog gewoon kunt horen, en zorg ervoor dat het gebruik van je headset intuïtief voelt, zodat je niet hoeft te zoeken naar knopjes terwijl je aan het rijden bent.
Het beste advies is om vooraf in de winkel al te testen welke headset voor jou het prettigst aanvoelt. Zo voorkom je dat je later snel afgeleid bent door de werking van je intercomsysteem.
Betrouwbare online shops met intercomsystemen
Gerelateerde artikelen
- Tips Voor Het Motorrijden Met Passagier
- 13 Tips Voor Motorrijden Met Een Kind Achterop De Motor
- 10 tips voor motor heropstappers
- 12 Tips Voor Ontspannen Motorrijden
KLIK HIER voor het overzicht van alle artikelen.
Wat is het motor intercomsysteem waar jij voor gekozen hebt?
Misschien heb jij ook een intercomsysteem waar je gebruik van maakt en wil je jouw ervaring delen. Laat het ons weten, altijd leuk om te horen. En we zijn nooit uitgeleerd.
Reageer op dit artikel, scroll verder naar beneden om een reactie te plaatsen, ik zie je reactie echt graag. Verbeterpunten of tips worden zeker in het artikel meegenomen en komen in ieder geval bij de reacties te staan, laat van je horen en help ook anderen met je reactie.