Pechhulp biedt natuurlijk uitkomst als je met je motor onderweg bent en je pech krijgt. Het is bij elke vorm van pech belangrijk om eerst jezelf in de veiligheid te brengen. Neem bij pech op de snelweg bijvoorbeeld plaats achter de vangrail.
Welke pechhulp voor je motor is er? De Wegenwacht® van ANWB voorziet in pechhulp voor je motor. Het is ook mogelijk om via de KNMV hulp te krijgen bij pech onderweg. Of via Route Mobiel of Blijdatikrij.nl. Zo zijn er meerdere opties met abonnementen, verzekeringen of met motor pechhulp on demand.
Er is niets zo vervelend als met de motor langs de weg stil komen te staan. Misschien is er niet veel aan de hand, maar misschien ook wel. Dan is het toch handig dat je een beroep kunt doen op pechhulp die ter plekke langskomen.
Pechhulp voor je motor
Bij pech onderweg is het belangrijk dat je snel weer op de motor kunt stappen om je reis te vervolgen. Het maakt niet uit of je op weg bent naar je werk of misschien wel op doorreis naar het buitenland. Stil komen te staan met je motor kan elke motorrijder overkomen. Dan is het zeker handig en praktisch als er sprake is van pechhulp.
Het is natuurlijk het beste om zodra je een motor hebt om ook de pechhulp te regelen. Er zijn allerlei opties om je van hulp en service onderweg te verzekeren. Bijvoorbeeld door een speciaal abonnement af te sluiten of een verzekeringsmodule te nemen. Of door voor motor pechhulp on demand te kiezen.
Hierbij is er een onderscheid te maken tussen hulp bij pech in Nederland en in Europa. Rijd je nooit op de motor in het buitenland en ben je dat ook niet van plan? In dat geval volstaat de dekking voor Nederland uiteraard.
Als je wel met de motor in het buitenland rijdt, is het verstandig om de Europa module te kiezen. Je wilt helemaal in het buitenland graag snel geholpen worden als je motor het niet meer doet. Of als het onveilig is om verder te rijden.
Pechhulp voor je motor in Nederland of ook in Europa?
Wegenwacht pechhulp van de ANWB
De ANWB Wegenwacht NL is natuurlijk een begrip in Nederland en ook bekend onder de motorrijders. Deze pechservice voor voor motoren is gebonden aan de persoon. Dat betekent dat je met een pakket automatisch voor zowel je motor als je auto bent aangesloten.
Er zijn diverse pechservice pakketten van de Wegenwacht om een keuze uit te maken. Bij de instapservice is er pechservice in heel Nederland en Europa, maar niet in de eigen woonplaats. Dat is bij het standaardpakket wel het geval en daarbij krijg je ook recht op vervangend vervoer in Nederland en in Europa.
Het meest complete pakket biedt een extra uitgebreide service bij pech onderweg met je motor. Zo krijg je recht op meer dagen vervangend vervoer in Nederland en in Europa. Bovendien is er een rechtsbijstand module voor verkeer inbegrepen net als een hotelservice bij pech onderweg met je motor.
Gratis pechhulpservice voor leden KNMV
Ben je lid van de KNMV? Dan is het mogelijk om aanspraak te maken op de gratis KNMV Motorpechservice voor leden. Deze service is persoonsgebonden en voorziet ook in pechhulp voor je motor in je eigen woonplaats.
Uit de praktijk blijkt dat de monteurs 90% van de pechgevallen ter plekke oplossen. Mocht jij grotere pech krijgen met de motor dan gaat deze op transport naar de garage of een adres naar keuze.
Er is een speciale app van de KNMV waarin voorzien is in een groene button voor pechhulp. Zo schakel je snel hulp in als je met je motor stil komt te staan. Het is ook mogelijk om telefonisch hulp in te roepen.
Heb je een KNMV Motorverzekering afgesloten? Dan krijg je ook in het buitenland recht op pechservice met daarbij indien nodig vervangend vervoer. Er zijn verder aanvullende modules voor je motor. Bovendien geldt de KNMV Pechservice ook voor je auto als je via het lidmaatschap recht hebt op de pechservice.
Voorbereidende tips van de KNMV om bepaalde motorpech zelf (tijdelijk) te kunnen oplossen, zodat je in ieder geval verder kunt rijden, zie video hieronder.
Route Mobiel voor pech onderweg met je motor
Route Mobiel biedt voor pech onderweg met je motor zowel pechhulp in Nederland als in Europa. Je hebt dus de keuze om alleen in Nederland dekking te nemen of ook in de rest van Europa. Route Mobiel bestaat sinds 2004 en is een bekende organisatie op het gebied van pechhulp.
De aanrijtijd bedraagt gemiddeld maar 28 minuten en de hulp is 24 uur per dag in te schakelen. Daar heb je geen pasje voor nodig, want je adres is voldoende. De aanvraag voor de pechhulp service voor je motor is online te regelen.
Je voert je kenteken in en je geeft aan of je service alleen in Nederland of in 43 landen in Europa wenst. Overigens is het alleen mogelijk om je aan te melden als je motor jonger is dan 15 jaar. Dat is dus wel een punt om rekening mee te houden. Er zijn in elk geval nog meer opties.
Blijdatikrij.nl: pechhulp service voor motoren
Blijdatikrij.nl is een van de professionele organisaties op het gebied van het verlenen van pechhulp voor motoren. Pechhulp is ook hier te verdelen in Nederland of in Europa. Er is sprake van een vast bedrag per jaar voor het lidmaatschap. Daarnaast geldt er bij pech met je motor een vaste eigen bijdrage (met uitzondering van pechhulpservice Europa).
De Blij dat ik Rij Pechhulp is 24/7 beschikbaar en het lidmaatschap gaat zeven dagen na de aanvraag in. Het gaat hier niet om een verzekering, maar om het lid zijn van een netwerk. De organisatie werkt samen met partners die hulpverlening in de praktijk bieden.
Pechhulp on demand
Het gebeurt niet vaak dat je pech met je motor krijgt tenzij je echt een grote pechvogel bent. Zie je het niet zitten om lid te zijn van een organisatie? Of een verzekering of abonnement voor pechhulp af te sluiten?
In dat geval biedt pechhulp on demand uitkomst. Dan hoef je nergens lid van te zijn of een pechhulp module te hebben. Mocht je dan een keer pech met je motor hebben dan roep je pas de hulp in.
Er zijn verzekeraars die een pechhulp service bieden zonder abonnement. Bijvoorbeeld Centraal Beheer met de RoadGuard app. Heb je pech met je motor dan geef je via de app RoadGuard aan dat je hulp wenst en dan komt er een monteur.
Je hoeft alleen maar voor de keer te betalen dat je gebruikmaakt van de service. In de praktijk blijkt dat er gemiddeld maar een keer in de vier jaar sprake is van pech onderweg. Het voordeel van de app is dat deze precies doorgeeft wat je locatie is.
Bovendien zie je hoelang het nog duurt voordat de hulp er is. Heb je een lekke band of verkeerd getankt en geen pechhulp abonnement? Dan biedt de service voor pech met je motor on demand uitkomst.
Pechhulp on demand voor je motor: alleen betalen als je hulp nodig hebt
Mobiliteitsservice via motordealer
In plaats van een lidmaatschap of verzekering zijn er nog meer vormen van pechhulp voor motoren. Bijvoorbeeld in de vorm van een mobiliteitsservice via je eigen motordealer. Ga je een nieuwe motor kopen?
Informeer dan gerust naar de mogelijkheden als het gaat om mobiliteit en pech onderweg. De mobiliteitsservice is vaak ook aanwezig als je de motorfiets laat onderhouden bij de motordealer.
De Wegenwacht van de ANWB blijft echter een van de populairste aanbieders voor pechhulp onderweg. Er zijn al bijna vier miljoen personen lid van de Wegenwacht. Het maakt natuurlijk wel uit of je iemand bent die vaak pech heeft met de motor.
Heb je vaak pech of een oudere motor die meer kans loopt om wat vaker pech te krijgen? Dan is het misschien inderdaad wel handig en verstandig om voor een lidmaatschap te kiezen. Bij een nieuwe motor is het risico op pech natuurlijk kleiner.
Het is ook maar net wat je persoonlijk prettiger vindt. Bijvoorbeeld als je alle risico´s wilt afdekken en het niet erg vindt om elk jaar te betalen voor een service. Zelfs als je geen gebruikmaakt van de service omdat je geen pech hebt met je motor. Als je dat niet fijn vindt, dan is een on demand optie een prima keuze.
Gerelateerde vragen
Heeft de leeftijd van de motor invloed op de kosten van pechhulp service?
De leeftijd van de motor kan zeker een rol spelen op de hoogte van de kosten van een pechhulpservice. Bepaalde aanbieders sluiten oudere motoren zelfs uit van deze service. Het is daarom goed om een vergelijking te maken tussen de mogelijkheden.
Kan ik een cursus volgen om kleine reparaties zelf uit te voeren?
Het is altijd mogelijk om een technische cursus voor je motor te volgen. Tijdens de cursus leer je dan kleine reparaties te verrichten. Bovendien leer je de motor te onderhouden. Goed onderhoud voorkomt misschien wel pech met je motor in de toekomst. Een technische cursus is onder meer te volgen via KNMV.
ik
op 11 Jul 2023