Motormerken

Motormerken komen en gaan, wil je een nieuwe motor kopen, dan wil je weten welke merken ook daadwerkelijk op dit moment in Nederland te koop zijn.

Hieronder vind je alle motormerken die in Nederland te koop zijn. KLIK op het logo van het merk, om naar de website van het betreffende merk te gaan, daar kun je de motoren van het merk zien die momenteel in Nederland nieuw te koop zijn.

Aprilia valt onder de sportieve motormerken, klik voor de huidige modellen.    Naar de huidige modellen van Benelli    Naar de huidige motoren van Beta motorcycles    Naar de huidige BMW motorfiets modellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BMW
BUELL
Cagiva

chiqane
ducati
harley davidson
honda

Husaberg

Husqvarna
husaberg
jawa
kawasaki
kreidler
ktm
laverda
moto-guzzi

mv agusta
mz

suzuki
ural

yamaha

BMW
BUELL
Cagiva

chiqane
ducati
harley davidson
honda

Husaberg

Husqvarna
husaberg
jawa
kawasaki
kreidler
ktm
laverda
moto-guzzi

mv agusta
mz

suzuki
ural

yamaha

 

 

Achtergrond informatie van de motormerken op deze pagina genoemd.

 

Aprilia valt onder de sportieve motormerken, klik voor de huidige modellen.Aprilia is een van de motormerken met een mooie historie. Het Italiaanse motormerk bestaat vanaf 1968.

Zoals zoveel motormerken, is ook dit merk ontstaan vanuit een fietsenfabriek. Aprilia is ook groot geworden in de motorracerij in de jaren negentig.

Aprilia werd zelfs zo groot dat het andere motormerken kon overnemen (Moto Guzzi, Laverda), helaas liep dit avontuur minder goed af, waardoor Aprilia uiteindelijk zelf werd overgenomen in 2004 door Piaggio.

Veel onderdelen op Aprilia motoren worden door Piaggio ontwikkeld, niet de motoren. Tot 2009 maakte Aprilia gebruik van Rotax motorblokken, een Oostenrijkse motoren fabriek met zeer sterke betrouwbare motoren. In 2009 kwam Aprilia met een eigen motor.

Momenteel worden de meeste motorblokken van Aprilia binnen de Piaggio groep ontwikkeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontbreekt er nog een merk dat momenteel nieuw te koop is in Nederland of bestaat een merk niet meer?

Laat het ons weten, we horen het graag, dan passen we de lijst aan.
Reactie plaatsen