Motor verkopen: wat is de beste manier?
01 oktober 2022 

Motor verkopen: wat is de beste manier?

Ben je van plan je motor te verkopen? Er zijn verschillende manieren om tot een goede deal te komen, maar je wilt natuurlijk wel zekerheid over de verkoop en ook de beste prijs ervoor krijgen. Je wilt toch niet iemand aan de deur krijgen die een proefrit maakt op je motor en die je niet meer terugziet? Of dat de deur bij je wordt platgelopen zonder dat het ergens op uitdraait? Of nog erger, veel minder geld voor je motor krijgen, omdat je niet goed bent in onderhandelen. Daarom is het aan te raden om vooraf te bekijken wat de beste manier is om je motor te verkopen. Verder zijn er een aantal praktische tips die altijd helpen om je motor te verkopen.

Motor verkopen: vraagprijs bepalen

Bij het verkopen van je motor is de vraagprijs belangrijk, want dat is het uitgangspunt om tot een deal te komen. De vraagprijs betreft het bedrag waarvoor je de motor wilt verkopen en er zijn meerdere tips om een prijs te bepalen. Je kan bijvoorbeeld aan de hand van de eigenschappen van je motor vooraf research doen naar vergelijkbare motoren. Er zijn namelijk meerdere factoren die van invloed zijn op de prijs. Denk maar aan het merk, model en bouwjaar, maar ook aan de kilometerstand. Ook zijn de motorinhoud, het vermogen en de technische staat essentiële onderdelen om mee te nemen in de waarde van je motor en dus de prijs waarvoor je hem kunt verkopen..

Maak goede foto’s van je motor

Het is bij een motor verkopen onder meer van belang om goede foto’s te maken. Voordat je daarmee aan de slag gaat, is het uiteraard aan te raden om de motor even goed te poetsen. Reinig de motor zorgvuldig en let daarbij eveneens op het schoonmaken van het chassis en andere motoronderdelen. Op deze manier komt je motor op de foto’s er beter uit te zien dan wanneer deze niet is gereinigd.

Zet de motor in een neutrale omgeving, zodat deze goed naar voren komt op de foto. Het spreekt wellicht voor zich dat je ervoor zorgt dat de motor in het geheel op de foto te zien is. Maak in elk geval verschillende foto’s vanuit meerdere invalshoeken en ook enkele close-ups. Hoe duidelijker de foto’s, hoe beter de koper de staat en daardoor waarde van je motor inschatten. Hierdoor krijg je ook meer geboden. Goede foto’s maken zorgt dus voor een win-win situatie.

Maak ook enkele close-ups

Motor verkopen via een betrouwbare partij

Het verdient de voorkeur om je motor via een betrouwbare partij te verkopen, waarbij je geen kosten hoeft te betalen. Je motor verkopen via een gratis platform met zekerheid van betrouwbaarheid en gegarandeerde verkoop, zoals OSW is de beste manier. Er zijn meerdere redenen waarom dit de beste manier is om je motor te verkopen. Je verkoopt je motor in dit geval aan een RDW erkend bedrijf. Dit betekent dat je zekerheid krijgt dat degene die je motor ophaalt betrouwbaar is, wat uiteraard een groot voordeel is.

Ook hoef je geen onderhandelingen aan de deur te verwachten of proefritten die nergens op uitlopen. Je ontvangt namelijk een verkoopovereenkomst nadat je het beste bod accepteert. De motor wordt gratis opgehaald en direct tijdens de afspraak betaald en gevrijwaard. Zo is alles netjes en snel geregeld en hoef je achteraf geen papierwerk of andere zaken meer te regelen.

Waarom niet via Marktplaats je motor verkopen?

Verkoop je de motor zelf via Marktplaats, zoals zoveel particulieren doen, dan moet je voor advertentiekosten betalen en ben je er veel tijd aan kwijt. Niet alleen komen er vaak meerdere mensen aan je deur, maar de betrouwbaarheid en succesvolle verkoop staan evenmin vast. Vaak duurt de verkoop van je motor via deze weg ook langer dan je denkt en moet je zelf onderhandelen over de prijs, wat niet altijd goed uitpakt.

Gegarandeerde verkoop

Het is ideaal als je zekerheid krijgt dat de verkoop van je motor gegarandeerd is, zoals wanneer het voertuig aan de door jou opgegeven beschrijving voldoet. Het is ook een voordeel dat je niet zelf hoeft te onderhandelen over de prijs bij het verkopen van je motor. Het voordeel is bovendien dat partijen bij interesse mogelijk tegen elkaar opbieden, zodat je altijd de beste prijs krijgt. Een dergelijke service voor je motor verkopen is gratis en binnen 48 uur ligt er al een bod voor je motor op tafel. Dit is helemaal perfect als je de motor zo snel mogelijk wilt verkopen.

Het voordeel is bovendien dat partijen bij interesse mogelijk tegen elkaar opbieden

Motor snel verkopen

Het komt bij deze manier van verkopen geregeld voor dat de aanmelding op maandag is gedaan, er dinsdag een koper voor is en aan het einde van de week de motor al wordt opgehaald. Woon je België en wil je daar je motor verkopen? OSW België biedt de gratis service eveneens aan voor je motor verkopen in België.

Wat heb je nodig bij het verkopen van je motor?

Bij het verkopen van je motor is het natuurlijk belangrijk dat alle documenten aanwezig zijn. Je hebt onder meer het kentekenbewijs van je motor nodig en bij de verkoop aan een RDW erkend bedrijf ontvang je bij de verkoop een vrijwaringsbewijs. Dit document geeft aan dat de motor niet meer op jouw naam staat.


  Motor verkopen


Over de schrijver
Vanaf 1981 tot heden 9 motorfietsen in bezit gehad - 2 Voortgezette Rijopleidingen (VRO) - 1 Circuit Rijvaardigheids Training (CRT) - 30+ jaar motorvakantie ervaring - lid FJR-club Nederland
Reactie plaatsen