Motorbrillen op sterkte

Aangezien 80% van al onze impulsen van buiten visueel zijn is het belangrijk om goed zicht te hebben tijdens het motorrijden. Een goede bril op sterkte is dan ook een must. Een motorbril op sterkte beschermt je ogen niet alleen tegen UV maar ook tegen rondvliegende deeltjes en insecten. Er zijn tegenwoordig ook gekromde motorbrillen die perfect aansluiten op je gezicht met glazen op sterkte.  Deze brillen geven je goed zicht, perfecte bescherming én het ziet er fantastisch uit! Bij SpecialSPex zijn we gespecialiseerd in gekromde brillen met gekromde glazen op sterkte. Zelfs multifocale glazen met een leesdeel en glazen met hoge cylinders zijn beschikbaar in alle sterktes.

Het montuur voor een motorbril

De monturen van SpecialSPex voor motorbrillen zijn ergonomisch gekromd en zitten perfect en nauwsluitend om jouw hoofd. De achterkant van de monturen hebben een schuimlaag die je nog meer comfort geven en nauw aansluiten zonder dat de glazen beslaan. De veren van een motorbril zijn wat rechter dan traditionele brillen zodat je de bril gemakkelijk op en af kan zetten onder je helm. Omdat de monturen vaak wat minder hoog zijn zal je helm niet op de bril drukken. We hebben de meest bekende merken motorbrillen zoals WileyX en Nike.

Beter zicht met de beste motorbril op sterkte

Alle gekromde monturen zijn te voorzien met glazen in jouw sterkte. Brilsterktes met cylinder zijn ook in glazen op sterkte mogelijk. De speciaal gekromde designs zorgen voor een optimaal gezichtsveld zonder vertekening aan de randen. Bij SpecialSpex is het mogelijk om de glazen helemaal zelf samen te stellen. Je kiest zelf de kleur tint en eventueel een spiegelcoating. Ook hebben we een keuze uit drie verschillende kleuren gepolariseerd glas: grijs, bruin en groen.

Met gepolariseerde glazen haal je de vervelende lichtschitteringen weg tijdens een zonnige rit. Dit komt omdat horizontale licht reflecties worden gefilterd door een verticaal raster in het glas. Dit geeft een veel rustiger beeld en wel zo prettig op de motor. Ook is het mogelijk om meekleurende glazen te kiezen. Deze glazen reageren op een combinatie van lichtintensiteit en UV en kleuren van helder op een bewolkte dag naar een volledige zonnebril op een zonnige dag.

Verschillende kleuren tint glazen

Smoke (Grijs) – Een grijze zonnetint geeft je het meest natuurlijke zicht waarbij alle kleuren gelijkmatig blijven. Een grijze tint geeft goed contrast onder verschillende weersomstandigheden, ook als de zon iets minder schijnt.

Road (Bruin) – Een bruine tint blokkeert het blauwe licht. Hierdoor ervaar je meer contrast en springt bijvoorbeeld de kleur groen er iets uit. Dit is met name fijn op zonnige dagen als je veel op de weg rijdt.

Green (Groen) – Vooral in bosrijke omgevingen met wat meer schaduw geeft een groene tint je meer contrast. Dit rijdt met name prettig in de natuur en landwegen.

Field (Oranje) of Track (Geel/Bruin) – de Field en Track glazen geven optimaal contrast tijdens het motorrijden waarbij oranje minder licht absorbeert. Hierdoor kun je met een oranje tint ook ’s avonds nog prima rijden


Wat kost een motorbril op sterkte?

Een goede motorbril op sterkte varieert in prijs. Allereerst bepaalt de keuze van het montuur de basisprijs en vervolgens de upgrades van de glazen op sterkte. Al onze motorbrillen hebben gekromde monturen waarvoor een gekromd glas nodig zal zijn. Deze glazen worden op maat gemaakt afhankelijk van de vorm van het montuur en de brilsterkte. Verder zijn extra’s zoals een tint, een spiegelcoating of meekleurende glazen bepalend voor de prijs.

Een enkelvoudige motorbril met gekromde glazen met een tint hebben we al vanaf Eur 194,-. Een Multifocale bril waar je veraf én dichtbij mee kunt zien kost Eur 50,- extra. De brillen van SpecialSpex zijn over het algemeen tot wel 50% goedkoper dan bij een gemiddelde opticien.

Hoe kan ik een motorbril op sterkte kopen?

Je bent bij SpecialSpex aan het juiste adres voor een motorbril op sterkte. We helpen je graag met het samenstellen van jouw ideale motorbril. Gedurende het bestelproces kun je contact met ons opnemen via e-mail, met de chat-functie of telefonisch. Eén van onze opticiens helpen je dan graag verder.

Na het kiezen van jouw montuur kun je zelf jouw bril samenstellen met de glazen op sterkte. Je kunt kiezen uit de kleur glas en of je jouw glazen dunner geslepen wil hebben. Daarna kun je je eigen brilsterkte invoeren of een kopie van je brilrecept uploaden. Uiteraard kunnen we je gedurende het hele proces begeleiden. Na jouw bestelling zal één van onze opticiens altijd even contact opnemen om de bestelling door te nemen om zeker te weten of jouw bestelling klopt. Het duurt maximaal tien werkdagen totdat jouw sportbril op sterkte klaar is en we sturen de bril vervolgens kosteloos naar je op.

Wil je meer informatie of advies van één van onze gespecialiseerde opticiens? Neem contact op en wij helpen je graag verder in het kopen van jouw ideale bril voor op de motor via info@specialspex.com of telefonisch: 085-3032673

Over de schrijver
Wij vinden dat je bij elke activiteit goed moet kunnen zien en de beste bescherming van je ogen hebt. Wij zijn dé gespecialiseerde opticien voor de juiste bril zodat jij jouw doelen kan bereiken. En of dat doel het ultiem genieten van een motrorrit of het afleveren van de perfecte doe-het-zelf klus is; Ons team van opticiens en optometristen gunt iedereen altijd goed zicht!Daarom bieden wij nu online de grootste collectie motorbrillen, sportbrillen en veiligheidsbrillen op sterkte voor kinderen en volwassenen. Wat maakt ons zo uniek? Wij werken met monturen van de allerbeste merken zoals WileyX, Julbo, Adidas, Nike en Bollé en met ervaren glasleveranciers om de mooiste speciaalbrillen op maat voor jou te maken. Wij zijn gespecialiseerd in gekromde glazen die zelfs in de meest gecurvde monturen nog steeds perfect zicht geven in alle blikrichtingen, zodat jij optimaal kan genieten van jouw activiteit. Moet je nu naar een opticien voor een oogmeting? Die heb je niet per se nodig! Stuur ons een kopie van een brilrecept van jouw bestaande bril en we maken een exacte kopie. Wil je de bril toch liever passen? Maak dan een afspraak bij ons in de showroom.Het kopen van een gespecialiseerde bril op sterkte is nog nooit zo makkelijk geweest. Wij bieden brillen aan volgens een transparante prijsopbouw in de keuzes die jij maakt. Kies uit een breed assortiment monturen van bekende merken zoals Nike, Rudy Project, Julbo of Adidas. Elk montuur valt in zijn eigen prijscategorie en je bepaalt zelf welk type glas in de bril komt. En wij doen de rest! We maken jouw motorbril volgens jouw brilsterkte volledig afgestemd op jouw behoeftes.DE BESTE BESCHERMING MET EEN MOTORBRIL OP STERKTE Het is ondenkbaar om zonder bril op een motor te stappen. Zodra er wind, een insectje of regen in je ogen komt kun je je ogen niet meer openhouden of gaan je ogen tranen. Een goede motorbril biedt bescherming tegen factoren van buitenaf. Het montuur sluit nauw aan met je gezicht en met een schuimlaag aan de achterzijde van het montuur bescherm je je ogen optimaal. De glazen van een motorbril zijn gemaakt van onbreekbaar plastic dat zelfs tegen de hoogste impact bestand is. Alle glazen bieden bovendien 100% UV bescherming tegen de zon.Online is onze webshop te vinden op www.specialspex.com Je kunt ook bij ons een afspraak maken in onze showroom. Dit kan telefonisch: 0853032673 of via mail: info@specialspex.com
Reactie plaatsen